mako
פרסומת

ארוחת ראש השנה מלאה: 10 מתכונים

מתקשים להיסגר על תפריט לארוחת החג? הנה, נסגרנו בשבילכם: מתחילים עם חלה עגולה מתקתקה, כבד קצוץ (של אהרוני) ודג סלמון חריף, ממשיכים עם עיקרית של בקר עם חצילים ו-4 תוספות שמתלוות אליה, ומקנחים בעוגת דבש רכה (חובה) ובקינוח נוסף, ממשפחת הפאדג' שוקולד האהובה עלינו כל כך

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
עוגת שוקולד ללא קמח עם קרם קפה
עוגת שוקולד ללא קמח עם קרם קפה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
הקישור הועתק

מנות ראשונות

חלה מתוקה עגולה

עגולה ומתקתקה (מה ממתיק אותה? דבש כמובן, אבל גם קצת סוכר), רכה ומענגת, מושלמת לראש השנה. במתכון יש גם חמוציות, אל תראו חובה להכניס אותן לבצק. לא כולם אוהבים פירות מתוקים בחלה שלהם, בטח אם הם עומדים למרוח עליה כבד קצוץ או לטבול ברוטב של הדג. הכל טוב.

חלה לראש השנה, אביבה
חלה לראש השנה, אביבה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

כבד קצוץ של אהרוני

כבד קצוץ הוא מנה בסיסית למדי, עם מעט מרכיבים, ובכל זאת אפשר להכין אותה נהדר ואפשר, איך לומר, פחות. אז בשביל לוודא שנישאר בתחום הנהדר אנחנו סומכים הפעם על המתכון של אהרוני, בצירוף כמה טיפים לכבד קצוץ אלוהי, שקיבלנו מאורלי פלאי ברונשטיין.

כבד קצוץ
כבד קצוץ | צילום: בני גם זו לטובה

סלמון חריף

הסלמון הזה לא צלוי בתבנית אלא מבושל בסיר, ואתם יכולים לראות בו גרסה חגיגית לדג המרוקאי החריף (למעשה, זה בדיוק מה שהוא). רק מה, תשדרגו את הדג שלכם ככה פעם אחת, ולא בטוח שתוכלו לחזור לאחור. ראו הוזהרתם.

סיר של סלמון ברוטב חריף
סיר של סלמון ברוטב חריף | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

מנה עיקרית

בשר עם חצילים ועגבניות

מתכון של חן מזרחי, היא "חן במטבח", מתוך הספר החדש (יחסית) והשווה (לגמרי) שלה. אחרי שבשנה שעברה חרשנו על צלי הבקר של חן במטבח בכל החגים וגם בכמה ערבי שישי - הנה נמצא לו מחליף ראוי, לפחות עד השנה הבאה. 

פרסומת
תבשיל בשר עם חצילים ועגבניות
תבשיל בשר עם חצילים ועגבניות | צילום: אסף מזרחי, "שבת עם חן"

תוספות

תבשיל אורז חגיגי

כשאהרוני נדרש למצוא תחליף צמחוני לאושפלאו המפורסם שלו, הוא הגה את האורז הבא. עם כל הפירות היבשים האלה, בצירוף התבלינים המדויקים - מדובר במנת אורז פשוט מעולה, לצמחונים ולקרניבורים כאחד. 

תבשיל כרוב אדום

השנה אנחנו נמנעים מצימעס (די, נמאס לנו, נחזור בפסח), ובמקומו מכינים את הכרוב הזה, שגם הוא מתקתק ומעט קינמוני, ולטעמנו ממלא את אותה פונקציה בארוחה. בניגוד לצימעס - כאן גם יש תפוחי עץ, שמבחינתנו זה חתיכת פלוס בעונה הזאת בשנה.

סלט כרוב אדום שנטרף בשנייה
סלט כרוב אדום שנטרף בשנייה | צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako

סלט עגבניות טריות ומבושלות

מנה שהיא גם סלט וגם מעין תוספת - בזכות השילוב של עגבניות טריות וצלויות. ואיזה יופי של שילוב זה, יא אללה. יחד עם השום, שבילה גם הוא בתנור ונעשה מתקתק כמו שאנחנו אוהבים, כמעט שאין צורך בתיבול של הסלט הזה (ובכל זאת נפנק אותו בקצת חומץ בלסמי).

פרסומת
סלט עגבניות, רון יוחננוב
סלט עגבניות, רון יוחננוב | צילום: נמרוד סונדרס, "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב"

תפוחי אדמה לימוניים

מדי פעם אנחנו אוהבים לגוון בתפוחי האדמה שאנחנו מכינים, לארוחות חג ובכלל, וזה אחד הגיוונים היותר מוצלחים שהכרנו. הוא מגיע אלינו מיוון ומוסיף גוון חמצמץ שבדרך כלל אין בתפוחי אדמה צלויים.  

תפוחי אדמה בלימון
תפוחי אדמה בלימון | צילום: travellight, ShutterStock

קינוחים

עוגת דבש קלאסית

ה-עוגה, שהופכת את הארוחה המעולה שלעיל לארוחת ראש השנה פר אקסלנס. קלאסית, רכה, דבשית וטעימה, ולא פחות חשוב - עוגה שכל אחד יכול להצליח איתה. מתכון לכולם, לתמיד.

עוגת דבש
עוגת דבש חן שוקרון | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

עוגת שוקולד ללא קמח

ובגזרת הקינוח היותר "קינוחי" - עוגת פאדג' שאנחנו אוהבים להכין גם בפסח, אבל זה לא מונע ממנה לככב בראש השנה. בסיס שוקולדי דחוס ופאדג'י, עליו קצפת עם נגיעה של קפה, ומלמעלה תלתלי שוקולד חמודים. 

עוגת שוקולד ללא קמח עם קרם קפה 8
צילום: חן שוקרון, mako אוכל

שנה טובה חברים!