mako
פרסומת

5 מתכונים לארוחת שבת חורפית בלתי נשכחת

מתחילים עם מרק עדשים כתום חרפרף, ממשיכים לקציצות המושקעות של אבנר לסקין ולאורז המלא הצבעוני והנפלא של אייל שני, מתרעננים בסלט שורשים ועוברים לסלון עם שושני שמרים לוטוס, כוס תה ותפילות לשבת שקטה

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
מרק עדשים
מרק עדשים עם חוואייג' | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
הקישור הועתק

מרק עדשים עם חוואייג'

מרק כתום טוב הוא משהו שתמיד נחמד להתחיל איתו ארוחה, אבל כשהחורף מתחיל להיות רציני אנחנו תמיד פוזלים לכיוון מרקי העדשים דווקא. אז היופי במרק הספציפי הזה הוא שהוא גם מרק כתום וגם מרק עדשים, ועוד אלמנט שאנחנו תמיד מעריכים במרק - הוא מתובל בחוואייג'. פתיחה נהדרת לארוחת שבת, שמצד אחד מרגיעה את הרעב הראשוני ומצד שני פותחת את התיאבון עם החרפרפות החוואייג'ית הנהדרת.

קציצות בקר עם מנגולד של אבנר לסקין
קציצות בקר עם מנגולד | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

קציצות בקר עם מנגולד

הקציצות של השף אבנר לסקין, בניגוד לרוב מתכוני הקציצות שאנחנו מפרסמים פה (ובכלל), הן קציצות למתקדמים. הן דורשות יותר שלבים ויותר עבודה, בישול ואז סינון ואז צלייה בתנור, לא משהו שאנחנו מצפים לו כשאנחנו נכנסים למתכון לקציצות. ובכל זאת, פעם בכמה זמן אנחנו אוהבים לחזור למתכון הזה ולהכין את הקציצות שבפעם הראשונה שטעמנו אותן חשבנו וואו, לנו אף פעם לא יוצא ככה.

מנת האורז של אייל שני
מאסטר שף, אייל שני, אורז, גזר | צילום: אוכל טוב

אורז מלא עם גזרים ועלים ירוקים

וזה מתכון של אייל שני, שמוציא מהאורז את המקסימום שמישהו הוציא מאורז אי פעם (ולא שאנחנו מזלזלים, כמה מהמנות האהובות עלינו ביותר הן מנות אורז). במקרה הזה חשוב מאוד להשתמש באורז מלא עגול, ולא ארוך (ובטח לא בסמטי), ולהיות נדיבים עם עשבי התיבול. טעים חם או בטמפרטורת החדר, ובעיקר טעים טעים טעים.

סלט שורשים עם עדשים מתפצפצות
סלט שורשים עם עדשים מתפצפצות | צילום: אסף רונן, mako אוכל
פרסומת

סלט שורשים

גזרים כבר יש לנו בארוחה הזאת למכביר (במרק, באורז), אבל קולרבי - הרגשנו שאי אפשר לסגור את ארוחת השבת הזאת בלי נוכחות רעננה ומיטיבה של קולרבי טרי. אז בסלט הזה יש גם שומר ולימון ומעט צ'ילי טרי (רק למי שאוהב), וגם פצפוצי עדשים שחורות מטוגנות, שנותנות לו את הקיק. 

שושני שמרים במלית לוטוס וקינמון
שושני שמרים במלית לוטוס וקינמון | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

שושני שמרים עם לוטוס וקינמון

החורף פתח לנו את החשק למאפי שמרים בכלל, ולמאפי שמרים עם לוטוס בפרט. אז המתכון הזה הוא שניהם: שושני שמרים במילוי לוטוס ובזיגוג לוטוס. חוץ מזה הוא פרווה, ואם רוצים להפוך אותו לטבעוני גם זה אפשרי בקלי קלות.

שבת של שקט ושלום.