mako
פרסומת

3 מתכונים לארוחת שבת משפחתית פגז

הפעם אנחנו עם ארוחה ממוקדת - 3 מתכונים שכל אחד מהם בול. הראשית שהיא גם תוספת היא פרגיות צלויות של אבי ביטון, שמגישים עם מג'דרה על בסיס בורגול, בן הלוויה שלה הוא סלט תפוחי אדמה קר ונהדר, וגם הקינוח הוא סיכול ממוקד: חטיפי שוקולד עם הפתעות

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
פרגיות צלויות על מג'דרה של בורגול
פרגיות צלויות על מג'דרה של בורגול | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
הקישור הועתק

פרגיות צלויות על מג'דרה של בורגול

יש במתכון הזה בעצם שני מתכונים - לפרגית צלויה ולמג'דרה - אבל סמכו על אבי ביטון שהוא מארגן לכם את העניינים והזמנים ככה שהשניים ירגישו כמו אחד. מעסים את הפרגית בשמן זית ותבלינים, נותנים לה לנוח שעה ובזמן הזה מתקתקים מג'דרה. תעשו בדיוק מה שהוא אומר, ייצא לכם אש. 

סלט תפוחי אדמה, גבישס
סלט תפוחי אדמה, גבישס | צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל

סלט תפוחי אדמה

הרגשנו שליד הפרגית והמג'דרה אין מתאימה יותר ממנה של תפוחי אדמה, וההתלבטות הייתה בין תבנית של תפוחי אדמה ובטטה בתנור לבין הסלט הזה. בסוף בחרנו בסלט, כי חשבנו שראוי להקליל קצת את הארוחה ולהוסיף לה מעט ירוק, אפילו אם זה רק בצל ירוק ושמיר. מה גם שסלט תפוחי האדמה הזה כל כך, אבל כל כך כל כך טעים שחבל לפספס הזדמנות.

חטיפי שוקולד עם קיק של בריאות

ארוחה קלה ראוי לה סיום קל, אבל אל דאגה, אין לנו שום כוונה לוותר על שוקולד אחרי ארוחת השבת שלנו. אז מה מכינים? נשנושים של שוקולד עם כל מיני גרעינים וזרעונים, שעושים נהדר לרגשות האשמה וגם משמחים את הביס כשנתקלים בהם פתאום. 

שבת שלום.