mako
פרסומת

5 מתכונים מנצחים לארוחת שבת

מתחילים עם מרק עדשים ועגבניות כי הערבים התחילו להיות קרירים יותר, טובלים בו חלה מושלמת ואז טובלים אותה גם באחד הסלטים הקלאסיים לשישי, סלט זיתים, ואז עוברים לעיקרית: קוביות בשר נימוחות עם דלעת וערמונים. ומה לקינוח? עוגה מהממת שאפשר להכין חלבית או פרווה - מה שתבחרו

אוכל טוב
mako
פורסם:
מרק עדשים ועגבניות, דיאטה שמחה
מרק עדשים ועגבניות, דיאטה שמחה | צילום: דניאל לילה
הקישור הועתק

חלה

נכון שלא חסרות חלות שוות ומפוארות שאפשר לקנות בשישי בבוקר, אבל אנחנו מעדיפים חלה בסיסית, ביתי וטעימה בלי התחכמויות, בלי חמאה ובלי ביצים. מה שנקרא חלת חסידים. אפשר גם להכין שתיים ולשמור אחת בהקפאה.

שתי חלות
המתכון הכי נכון לחלה של שבת | צילום: נופר צור, mako אוכל

מרק

איזה שילוב נהדר זה עדשים כתומות ועגבניות. אחת הסיבות שכל כך כיף להכין מרק עם עדשים כתומות היא הבישול הפשוט - לא צריכים להשרות מראש אפילו, רק לברור קצת, והבישול של המרק כולו אורך פחות משעה. מי שלא אוהב מרקם סמיך מוזמן להוסיף עוד מים, רק שימו לב אחר כך לתקן תיבול אם צריך.

מרק עדשים ועגבניות, דיאטה שמחה
מרק עדשים ועגבניות, דיאטה שמחה | צילום: דניאל לילה

סלט זיתים

קצת מצחיק לקרוא לו סלט, אבל איך אחרת נקרא לו למעדן הזה? סלט זיתים איכשהו תמיד נגמר ראשון כשמגישים אותו לארוחה משפחתית, ואם רוצים אפשר להוסיף מעט פלפל חריף. הבישול של הזיתים (אפשר להשתמש בזיתים משומרים פשוטים ומגולענים) זריז (20 דקות ללא מכסה) ואם רוצים אפשר אחר כך להשתמש בסלט הזה כבסיסי למנת עוף עם זיתים ברוטב עגבניות על ידי הוספת נתחי עוף (חזה, כרעיים, שוקיים. מה שרוצים) לסיר ובישול של עוד שעה ורבע-שעה וחצי.

סלט זיתים
סלט זיתים | צילום: שושי סירקיס, פשוט טעים

תבשיל בשר עם דלעת וערמונים

תסלחו לנו, אבל רצינו גם להידחף למסיבת הדלועים; נדמה שהשנה לכולם יש מה להגיד על חגיגות האלווין בישראל ובכל מקום צצות דלעות כתומות ופתייניות, אז בתזמון מושלם שלפנו מתכון לסיר של קוביות בשר בבישול איטי עם דלעת וערמונים בריח מטריף. 

פרסומת
תבשיל בשר עם דלעת וערמונים
תבשיל בשר עם דלעת וערמונים | צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל

עוגה

בכל מקום אנחנו רואים אוכמניות שסוף סוף נמכרות במחירים נורמליים, ויודעים משהו? הן עדיין ממש טעימות! איזו חגיגה. המתכון המקורי כולל חמאה וחלב, ולגרסת פרווה אפשר להכין את הקראמבל עם מרגרינה בטעם חמאה או כמה כפות של שמן קנולה; בבלילת העוגה אפשר להמיר חמאה מומסת בעוד 3 כפות שמן קנולה ואת החלב בחלב סויה, מיץ תפוזים או שמנת צמחית.

עוגת לימון ואוכמניות שלמה
מי באה לאמא? | צילום: קרן אגם, mako אוכל