mako
פרסומת

5 מתכונים לארוחת שבת סתווית

כל כך חיכינו לגשם הראשון כדי שיהיה לנו תירוץ להתחיל להכין מרקים לארוחות השבת שלנו: מינסטרונה לפתיח, ממשיכים עם אורז וסלמון בטריאקי, סלט מרענן, פלפלים ממולאים של ג'קי אזולאי לעיקרית וסינבון מהמם של קרן אגם לקינוח (בגרסה חלבית/פרווה)

מערכת אוכל טוב
mako
פורסם:
סינבון, קרן אגם
סינרולים | צילום: קרן אגם, mako אוכל
הקישור הועתק

מינסטרונה

כשהתחיל הגשם ביום ראשון כל כך שמחנו שהתחילה עונת המרקים (והנה 15 מתכונים מעולים למרקים), אז כמובן שאנחנו הולכים לפתוח את ארוחת השבת עם קערה קטנה של מינסטרונה: מלא מלא קוביות ומעט פסטה. מי שמעוניין במנה פרווה מוזמן כמובן להשמיט את הפרמזן.

מרק מינסטרונה
מרק מינסטרונה | צילום: אימג'בנק / Thinkstock, Thinkstock

אורז וסלמון

סלמון הוא כוכב ארוחות השישי שלנו, אבל בגלל שהפעם לא מדובר בארוחה חלבית בה הוא מוגש לעיקרית, נכין מתכון קליל ומהיר של חתיכות סלמון בטריאקי וגזר מגורר עם אורז. חמישה מרכיבים בלבד, חצי שעה הכנה ומנת דג מצוינת לשולחן השבת.

תבשיל אורז וסלמון מהיר
תבשיל אורז וסלמון מהיר | צילום: siamionau pavel, shutterstock

סלט קינואה

מתכון לסלט מעולה, מרענן טעים שיגרום גם למי שלרוב נמנעים משימוש בקינואה להתאהב בה. טיפ מכל הלב: את הקינואה עצמה תכינו לפחות שעה לפני התקנת הסלט והחיתוכים, כדי לתת לה את הזמן שלה להתקרר כמו שצריך. בכל זאת, עלים טריים וירקות פריכים צמודים לקינואה חמה עלולים להיות מבאסים.

פרסומת
סלט קינואה
סלט קינואה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

ממולאים

מתכון מנצח לפלפלים ממולאים מבית היוצר של ג'קי אזולאי המאסטר שפית שלנו. אם יישאר משהו בסיר הם טעימים אפילו יותר יום אחרי, ואם משהו יישאר לראשון ותארזו לכם קופסב למשרד - כולם הולכים לקנא.

מנת פלפלים ממולאים
מנת פלפלים ממולאים

סינבונס

שבלולי קינמון שימלאו את הבית בריח כל כך מטריף, שאפילו השכנים שהסתכסכתם איתם יבואו להתחנף בתקווה לקבל משהו. בשביל גרסה פרווה ממירים את החלב במים ואת החמאה שבבצק בחצי כוס שמן. שימו לב - את החמאה במלית לא להחליף בשמן אלא רק בתחליף חמאה פרווה. 

פרסומת
סינבון, קרן אגם
סינמון רולס של קרן אגם | צילום: קרן אגם, mako אוכל