5 מתכונים לארוחת שבת חורפית מושלמת
השבוע אנחנו ניצבים בפני אתגר קשה במיוחד: להצליח לא לשבוע מהמנות הראשונות, ולהגיע רעבים, אפילו רק קצת, למנה העיקרית ולקינוח. עם מרק כזה וכאלה לחמניות, זאת לא משימה קלה בכלל

מרק עגבניות
מרק עגבניות הוא מהמרקים הבודדים שתמיד יש אליהם חשק. עם קרוטונים, בלי קרוטונים, עם כפית של שמנת חמוצה מלמעלה, בלי כפית של שמנת חמוצה מלמעלה (היום אנחנו בארוחה בשרית, אז כנראה שבלי, אבל בהזדמנות אחרת אנחנו ממש ממליצים) - מדובר בידיד אמת שתמיד כיף לפגוש בצלחת.

לחמניות שום ועשבי תיבול
את הלחמניות האלה אנחנו ממליצים לכם מאוד להגיש במשורה, כי אחרת אין שום סיכוי שלמישהו יישאר מקום בבטן למנה העיקרית. אנחנו לא צריכים לספר לכם איזו השפעה יש ללחם שום על האדם, ואם אנחנו צריכים - כנראה מעולם לא פגשתם את לחם השום הנכון. ממכר שאין דברים כאלה.

מוסקה כשרה מנצחת
רוב המוסקות שפגשנו בחיים כוללות שכבה נאה של בשמל - מרכיב שאין לנו שום בעיה איתו, להפך, אנחנו אפילו אוהבים אותו מאוד - אבל פחות מסתדר עם בשר טחון בהנחה שחשוב לכם שארוחת השבת תהיה כשרה. המתכון הזה תפס אצלנו מקום של קבע כי הוא מצליח - בלי הבשמל או כל מרכיב חלבי אחר - לתת את החוויה המוסקית המלאה, על כל העושר והתענוג הכרוכים בזה.

סלט קינואה הכי טעים שיש
סלט סופר כיפי, מרענן וטעים בטירוף, שמצליח על הדרך להיות גם מופת של בריאות. חוששים מהעבודה עם קינואה? אל דאגה, בתוך המתכון מחכה לכם מדריך לבישול פשוט של קינואה שלא ישאיר שום נקודה לא ברורה. אם עדיין לא סימנתם לכם את המתכון הזה, מאמינים שאחרי ארוחת השבת הקרובה תעשו את זה.

עוגיות מרוקאיות
לפני שאתם פורצים בזעקות שבר על זה שאין לכם מטחנת בשר או מכונה לעוגיות מרוקאיות, ואיך אפשר להכין עוגיות מרוקאיות כמו שצריך בלי מטחנת בשר או מכונה ייעודית, ואולי בעצם יש לכם אבל מי יודע איפה היא או איך מתפעלים אותה - לפני שאתם מתחילים עם כל אלה, קחו נשימה עמוקה וארגנו לעצמכם שקית זילוף. זה כל מה שצריך פה. שום מכונה ושום נעליים. ה-עוגיות לתה שאחרי ארוחה דשנה.