mako
פרסומת

5 מתכונים לארוחת שבת קלה ומעולה

השבוע אנחנו בסימן איטלקי, אבל אל תתפסו אותנו בפרמג'יאנו רג'יאנו - מדובר בכיוון כללי ולא בארוחה לפי כל הכללים. מתחילים עם מרק מינסטרונה רב תשבחות, ממשיכים עם תבשיל פרגיות ושעועית אדיר של אבי ביטון ועם סלט לחם ועגבניות ומסיימים בעוגיות שקדים ומייפל שעולות על גדותיהן

אוכל טוב
mako
פורסם: | עודכן:
מרק מינסטרונה
מרק מינסטרונה | צילום: Robyn Mackenzie, ShutterStock
הקישור הועתק

מרק מינסטרונה

מכל המתכונים שלנו למינסטרונה (ויש לנו לא מעט, אנחנו חובבים גדולים של המרק הזה) - על המתכון הזה אנחנו מקבלים הכי הרבה ביקורות טובות. מצד אחד יש בו המון מרכיבים - גם הרבה ירקות חיים, גם שעועית ירוקה, גם פסטה וגם שעועית לבנה מושרית - אבל מצד שני אפשר לשחק איתם יחסית בחופשיות, ולהשתמש רק במה שיש. על הפרמזן כמובן מוותרים.

>> מתכונים לפסח, כי הוא כבר ממש מעבר לפינה!

תבשיל עוף ושעועית בובס בנוסח איטלקי
תבשיל עוף ושעועית בובס בנוסח איטלקי | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

תבשיל עוף ושעועית

מתכון של אבי ביטון לתבשיל בסגנון איטלקי, של פרגיות ושעועית בובס שמתבשלים עם שום, עגבניות, אורגנו ובזיליקום (אגב, אם כבר אתם משרים שעועית - תוסיפו עוד קצת שיהיה לכם גם למרק). גם יין אדום משתתף בשמחה הזאת, והתוצאה - מסיבה.

אגב, מי שלא מכיר את שעועית הבובס, שהיא שעועית לבנה שטוחה וגדולה יחסית, מוזמן לתקן את המעוות עם המתכון הזה או עם כל מתכון אחר. לטעמנו זו השעועית הכיפית והטעימה ביותר, ואפשר למצוא אותה בסופר לצד כל סוגי השעועית האחרים.

פסטה עם ירקות אביביים
פסטה עם ירקות אביביים | צילום: טל סורסקי, מה יש לאכול

פסטה עם ירקות אביביים

אם אנחנו כבר במצב רוח איטלקי, חייבים גם איזו פסטה בארוחה הזאת. אנחנו בחרנו בפסטה עם ירקות אביביים של טל סורסקי מהבלוג השווה "מה יש לאכול", בתקווה שהאקלים קורא את המדור ויבין שהאביב כבר אמור להיות ממש כאן. שימו לב שהמתכון הוא למנה אחת - אם תכפילו את כל המרכיבים ב-4 תקבלו יופי של מנה משפחתית.

פרסומת
סלט עגבניות ולחם איטלקי
סלט עגבניות ולחם איטלקי | צילום: istockphoto, istockphoto

סלט פנצנלה

אנחנו קוראים לו "סלט עגבניות ולחם איטלקי", ואוהבים אותו אהבת נפש, עד כדי כך שבימי חול אנחנו מחשיבים אותו כארוחה לכל דבר. מודים שעל החלק של טיגון הבצל - שאם איננו טועים הוא גם לא איטלקי במיוחד - אנחנו נוטים לדלג, ועדיין, גם עם בצל טרי מדובר בסלט מעולה.

עוגיות שקדים ומייפל מתפוצצות
עוגיות שקדים ומייפל מתפוצצות | צילום: נטלי לוין, הכי טעים בבית, הוצאת תכלת

עוגיות שקדים ומייפל

העוגיות האלה הן מהזן שנקרא "מושלגות" או "עוגיות מתפוצצות". אם היו שואלים אותנו היינו נותנים להן את השם "עוגיות מתפקעות" דווקא, כי ההרגשה היא שיש בהן כל כך הרבה מייפל, שקדים ועוד דברים טובים, שהן ממש עולות על גדותיהן. בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

שבת שלום!