mako
פרסומת

5 מתכונים לארוחת שבת בלתי נשכחת

את ארוחת השבת שלנו הפעם אנחנו פותחים במנה שעומדת יפה מאוד בפני עצמה, וראוי לתת לה את כל תשומת הלב לפני ששאר המנות מגיעות. ואז הן מגיעות, והחגיגה מתחילה מחדש

אוכל טוב
mako
פורסם:
הקישור הועתק
סטייק כרוב - מגישים עם טחינה ועגבניות
מגישים עם טחינה ועגבניות | צילום: יעל קצב, mako אוכל

סטייק כרוב

התחלתם עם המנה הזאת - אתם יכולים להמשיך את הארוחה בפיתה עם גבינה צהובה, הכל טוב. הרושם כבר נעשה! מדובר בוורסיה של כרוב צלוי, שבה לוקחים חלק גם שום ועשבי תיבול, וכמובן שמן זית. ההגשה היא עם עגבנייה מגוררת וטחינה, מה שיוצר מנה חתיכית בווייב של מסעדה, שאתם בצניעותכם בקושי הקדשתם לה 10 דקות. 

פאייה של עוף ונקניקיות צ'וריסו
פאייה של עוף ונקניקיות צ'וריסו | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

פאייה עוף וצ'וריסו

כן, זאת פאייה ואין בה פירות ים, ואתם יודעים מה? היא לא פחות טעימה מכל פאייה אחרת. יש בה עוף ויש בה נקניקיות צ'וריסוס, ויש בה זעפרן, שבלעדיו פאייה באמת אינה פאייה, וכמובן אורז וירקות. הכל מתבשל בתוך ציר עוף, ויוצא עסיסי וכיפי ומשביע וטעים טעים.

פוטטו צ'יפס
פוטטו צ'יפס | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

פוטטוס מושלמים

מתכון של רון יוחננוב שלא נס לחו, לתוספת תפוחי אדמה שתמיד מתקבלת בשמחה ותמיד, אבל תמיד, נגמרת ראשונה. ממה שאנחנו שמענו, ההפרש בין הפעם הראשונה שמכינים את המתכון הזה לפעם השנייה הוא לכל היותר שבוע, והרבה פעמים הרבה הרבה פחות. 

פרסומת
סלט חסה ועגבניות צלויות
סלט חסה ועגבניות צלויות | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

סלט חסות ועגבניות חרוך

אנחנו מתים על הסלט הזה, של רותם ליברזון, כי אין עוד הרבה מנות שבמחי שני ירקות ורוטב (רוטב מעולה! שמרו אותו גם לסלטים אחרים) מצליחות לתפוס את כתר המנה המעניינת של השולחן. ככה זה כשחצי מהירקות (חצי מהחסה וחצי מהעגבניות) משאירים טריים וחצי חורכים במחבת (או פלנצ'ה) עם שמן זית. תודו שזה קטע.

עוגת שיש מקמח כוסמין מלא
עוגת שיש מקמח כוסמין מלא | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת שיש כוסמין

עוגה שמוכיחה שקמח כוסמין מלא לגמרי יכול להיחשב חבר, גם אצל מי שלא מקפידים על תזונה בריאה במיוחד בימים כתיקונם. במקור עם חמאה אבל עובדת מעולה גם עם שמן.

בתיאבון!