mako
פרסומת

4 מתכונים לארוחת שבת משפחתית בסימן התקררות

נובמבר מעבר לפינה, התחזית מבטיחה עננים ואפילו גשמים וכל זה אומר לנו דבר אחד: מרק עדשים לפתיחה הארוחה, סיר קציצות ותפוחי אדמה, סלט מרענן עם פחמימה ולקינוח - פאי שוקולד סופר מנחם

הדר אליאס
mako אוכל
פורסם: | עודכן:
סיר סופריטו קציצות ותפוחי אדמה
סיר סופריטו קציצות ותפוחי אדמה | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
הקישור הועתק

מרק 

יש לנו כל כך הרבה סיבות לאהוב את המרק הפשוט הזה הזה וכל כך חיכינו לסתיו כדי לפתוח איתו את העונה: הוא דורש בסך הכל 3 מרכיבים (אם לא מחשיבים את המלח), הוא מזין, טעים, גם ילדים ממש אוהבים אותו (אצלנו לפחות) ומאוד קל להכנה.

מרק עדשים
מרק עדשים | צילום: istockphoto, istockphoto

סופריטו קציצות

סופריטו עוף, סופריטו בקר או סופריטו קציצות - לא משנה איזו גרסה - אנחנו בפנים. המנה הזאת מוגשת בסיר אחד, ולמרות שאת ההכנה יש לעשות לחוד: טיגון התפודים, טיגון הקציצות, טיגון הבצל ורק אז לאחד את כולם לבישול, היא בהחלט שווה את הדרך. כשהכל מתרכך וכל הטעמים מתערבבים ביחד בסיר, נוצר טעם מופלא שבדיוק אותו בא לנו לארוחת שישי משפחתית.

סופריטו קציצות
סופריטו קציצות | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

סלט פתיתים ירוק

סלט ופתיתים? ברור. מוסיפים מלפפונים, אפונה, עשבי תיבול, קצת שקדים קלויים לקראנץ' ומתבלים עם לימון כבוש, מלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון. מי שמעוניין להפוך את המנה לפרווה יכול פשוט להשמיט את הגבינה או להשתמש בגבינה טבעונית במקום. 

פרסומת
סלט פתיתים עם אפונה וירוקים
סלט פתיתים עם אפונה וירוקים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

פאי שוקולד פרווה

מה יכול להיות רע בפאי עם בצק דק פריך ומעליו מסת שוקולד מפנקת? נכון מאוד: שום דבר. המתכון פרווה במקור, ותמיד אפשר לשדרג אותו עם איזו כף גדושה של קצפת/שמנת/גלידה טובה. 

פאי שוקולד פרווה. פרוסה
פאי שוקולד פרווה. פרוסה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל