ארוחה מושקעת לשבת (אבל עם ממש מעט השקעה)
אתם בטח כבר עמוק בתכנוני ארוחת ראש השנה, אז למי יש כוח להשקיע בשבתות שקודמות לה? אז השבוע הכנו ארוחה שאולי לא מצריכה איזו השקעה מיוחדת, אבל היא בהחלט מפנקת את השולחן. קציצות ברוטב שדורש ניגוב, סלט שיקפיץ כל ארוחה, אורז משודרג ועוגה שמתחסלת בצ'יק. שתהיה שבת שקטה

סלט עגבניות של קיץ
תיאורטית, הקיץ כבר מאחורינו, מעשית – כולנו עוד מזיעים אחרי הליכה קצרה בחוץ. ובספר שלנו זה אומר שהקיץ אולי גווע, אבל עוד לגמרי כאן. וסופו של הקיץ הוא שעתן היפה של העגבניות: אדומות ומלאות עסיס ומתוקות כמו שרק הן יודעות, ומתחננות שנכין מהן סלט גדול טרי ופשוט, עם הרבה עשבים וחריפות מדויקת. זה סלט שמיועד להקפיץ כל ארוחה, והוא בהחלט יעשה את העבודה לצד כל תבשיל שהוא. אתם יכולים להשתמש בכל זן שאתם אוהבים, ועדיף אפילו לערבב בין כמה צבעי וטעמי עגבניות.

פילאף אורז עם גזר, בצל ועשבי תיבול
לא שיש לנו בעיה עם אורז לבן, להיפך. אבל בארוחת שישי האורז שלנו צריך לפחות איזה טוויסט קטן, טעם מיוחד או כל שדרוג שהוא. ומאחר שלעיקרית בחרנו מנה שרק מחפשת את האורז שאפשר להניח אותו עליה, נאלץ להשקיע (קלות!) גם באורז. השדרוג הזה לא מבקש הרבה: בצל מטוגן שמוסיף מתקתקות ותועפות טעם, גזר שמוסיף צבע וחן ועשבי תיבול שמוסיפים רעננות ומקלילים הכל. הפילאף אורז הזה הוא באמת תוספת מוצלחת לכל ארוחה.

קציצות עוף ובורגול ברוטב כרישה ופטריות
איך אנחנו אוהבים סירים מלאי כל טוב, והקציצות האלה עונות בול על ההגדרה. קודם כל הן רכות-רכות הודות לשני גורמים: העובדה שהן עשויות מפרגית והבורגול שמאוורר אותן היטב. שנית, הן עטופות ברוטב שכולו טעמים: בצל וכרישה שמתקרמלים להם, פטריות שהכי יודעות בעולם להוסיף עומק למנות ותיבול לא מוגזם ולא משתלט. אם רק יישאר משהו למחר, יש מצב שזה יהיה אפילו יותר טעים.
עוגת תפוחים שתמיד נגמרת
תתייחסו לזה כאל חזרה גנרלית: עוד רגע נתכנס כולנו לחגוג את כניסתה של שנה חדשה, ועוגות תפוחים יתעופפו לכל עבר. העוגה הזאת לא רק נהדרת לסיום ארוחה גדולה, היא גם פשוט מושלמת לאירוח קליל ולא מחייב במהלך החג. קרין גורן חוסכת לנו זמן עם עוגה בחושה עסיסית ועשירה בתפוחים, מתובלת כהלכה ומתיישרת מעצמה כי הרי בסך הכל מדובר בתפוחים, כן?

שתהיה שבת שקטה.