ארוחה לשבת שמכינים הכי מהר שיש (ושומרים על האנרגיות לחג)
אחרי שהכנתם תפריט, עשיתם את כל הקניות ותכננתם את ארוחת החג לפרטי פרטים – הדבר האחרון שמתחשק זה להכין עוד ארוחה מושקעת. אז הנה ארוחת שבת שהיא כולה עצלות וקלילות כך שיישארו לכם כל הכוחות עבור הדבר האמיתי: סלט קפרזה משודרג, תבשיל אורז ועדשים, סלמון טעים שהכי מתקתקים ועוגת שוקולד בפחות מ-10 דקות הכנה

סלט קפרזה משודרג משודרג
נכון שאמרנו שאנחנו מחפשים כמה שיותר להקליל השבוע, אבל גם את המתכון הזה מכינים ברבע שעה. כי חוץ מלפרוס עגבניות, כל מה שצריך לעשות פה זה לטגן את פרוסות המוצרלה. עושים להן ציפוי של שניצל, מטגנים קלות ומרכיבים את הסלט המושלם: חם-קר, מושחת-קליל, ובהחלט בלתי נשכח

קיצ'רי קצת יותר בריא
מי אמר שאי אפשר להוסיף טאץ' של בריאות בארוחת שישי? בטח כשכולנו עומדים בפני שבוע שכולו מאכלים עתירים במיוחד? הקיצ'רי הזה, מאכל עיראקי קלאסי של אורז ועדשים כתומות, מאתגר את המסורת עם אורז מלא במקום הבסמטי הרגיל. אליו מתווספות עדשים אדומות שמעלותיהן התזונתיות ידועות, וגם כרישה ופלפל חריף כי זה צריך להיות טעים. מגישים על רוטב יוגורט ומתענגים מאוד מאוד.

סלמון ברוטב אריסה
הנה גרסה קצת שונה לסלמון, ואחת הטעימות. נתחיל מזה שמדובר באחד המתכונים הקלים שיש: רק מניחים את הדגים בתבנית, זורקים עליהם קצת עגבניות וראשי שום, ומושחים ברוטב. זהו. את הרוטב מכינים מאריסה ודבש, והם יוצאים הצלחה מסחררת. שילוב טעמים מושלם של מתקתק, חריף וקצת חמוץ, ובעיקר הטעם הכי חשוב – זה של המחמאות

עוגת שוקולד מהממת ב-10 דקות עבודה
עוגת שוקולד לא צריכה הרבה כדי להפוך לעונג צרוף. רק שילוב של היחסים הנכונים, אפייה מדויקת וציפוי שוקולדי קרמי. את העוגה הזו מכינים בקערה אחת ובפחות מ-10 דקות עבודה (תתזמנו אותנו!), והיא יוצאת מתוקה ועסיסית עם שכבה גנאשית שמתקשה קצת אחרי הקירור. רגע לפני כל עוגות הדבש, מגיע לכם משהו קל, מתוק ומנחם.

שתהיה שבת שקטה!