5 מתכונים לארוחת שבועות קלה ונפלאה
את ארוחת שישי השבוע נאכל בשבת - כי אין כמו ערב שבועות בשביל להעצים את החגיגיות והשמחה. ומה בתפריט? שני מאפים מלוחים, סלט פסטה אחד שכמוהו לא טעמתם, סלט ירקות עם הפתעות סופר כיפיות, ולקינוח? אתם בטוח יכולים לנחש

פשטידת בטטות ותפוחי אדמה
בפשטידה הזאת מבשלים את תפוחי האדמה והבטטות בישול מקדים, אבל לא עושים את זה במים אלא בתערובת של חלב ושמנת מתוקה. כבר התאהבנו. אחר כך היא כמובן עוברת צלייה בתנור, עם שום וקוטג' (כן, אנחנו עדיין מאמינים בקוטג' בפשטידות) וקצת מלח, ומלמעלה קמח תירס. התוצאה הורסת.

פשטידת גבינות ופילו פריכה
עוד פשטידה, והפעם מז'אנר הגבינות ועלי הפילו המקווצ'צ'ים, החביב עלינו במיוחד. מספיק לראות כמה מרכיבים יש במאפה הזה (5 פלוס מלח) בשביל להבין איך ולמה הוא נכנס לנו ללב. הכי קלי קלות.

סלט פסטה עם זיתים, עגבניות מיובשות ומוצרלה
יש אנשים שחושבים שבשביל סלט פסטה לא צריך מתכון. פשוט מכינים פסטה, זורקים פנימה קצת זיתים, אולי עגבניות מיובשות ואיזו גבינה - והנה מוכן. אז זה לא שהם טועים, אותם אנשים, אבל כשלוקחים מתכון לסלט פסטה ממשה בראל מפסטה דלה קזה - מבינים שסלטי פסטה יכולים להיות הרבה יותר מיוחדים וטעימים ממה שהיה נדמה. זאת ההזדמנות שלכם לנסות.

סלט שוק עם גרנולה מלוחה וכדור מוצרלה
הסלט - סלט ירקות (מלפפון, עגבנייה, קולרבי, בצל ירוק). היופי הוא הגרנולה המלוחה שמתלווה אליו, שגם מוסיפה לו פריכות במקומות לא צפויים, גם מעשירה בניחוח קלוי וגם משדרגת בטעמים נהדרים (צנוברים, סומאק, אגוזים, שומשום. כל מיני).
ומעל כל זה כדור מוצרלה קרוע. נהדר.

עוגת גבינה של פעם
אנחנו יודעים, יש מילארד עוגות - אפויות וקרות - שמתחרות על תשומת הלב שלנו, חלקן מיוחדות באמת ובטוח טעימות להפליא. אבל מה לעשות שלנו עדיין קשה לסיים ארוחת שבועות בלי עוגת גבינה אפויה קלאסית, כמו שהכינו אצל ההורים שלנו והסבים שלנו, וכמו שכנראה גם הילדים שלנו יתעקשו לאכול בשבועות.
חג שמח!