5 מתכונים מושלמים לארוחה שבת ראשונה ל-2025
מתחממים עם מרק עדשים כתמתם, ממשיכים עם קציצות עוף מעולות של מסעדה, פתיתים מנצחים מופרדים אחד-אחד, סלט תפוחי אדמה עם ביצים קשות וירוקים טעימים (ובלי מיונז), ולקינוח - עוגת מייפל עסיסית. כל מה שצריך על שולחן האוכל לערב שישי משפחתי

מרק עדשים
טיפונת פיקנטי, כתום מאוד ובעיקר טעים. את מרק העדשים של המאסטר שפית מיכל אפשטיין חמו קל מאוד להכין, ואין כיף כמו להתחמם איתו בסופ"ש קריר. קצת כמון, קצת חוויאג', קצת צ'ילי חריף - יש פה את כל מה שרוצים מקערת מרק קטנה וחמה לפתיחת ארוחה (אפשר גם גדולה, כן? אבל אנחנו במקומכם היינו משאירים מקום למה שעוד יגיע בהמשך).
פתיתים
תוספת מנצחת בטעמים של בית, ובשיטה של ענת אלישע - הפתיתים ייצאו אחד אחד ולא גוש בצקי (למי זה לא קרה?), אלא ממש כמו אורז. הסוד הוא לפתוח את הסיר כל 3 דקות (מתוך 12 דקות בישול) ולערבב את הפתיתים היטב בעזרת מזלג. כמובן שאפשר לבחור איזו צורת פתיתים שאוהבים - אורז, כדורים, כוכבים, טבעות, אותיות - מה שהכי אוהבים אצלכם. ואם בא לכם לשים קצת פתיתים בתוך המרק - לא נספר לאף אחד.

קציצות
אין מתאימות יותר להגשה לצד פתיתים טובים: קציצות עסיסיות ברוטב ירוק וטעים עם סלרי, מנגולד ואפונה. חוץ מזוקיני/קישואים אפשר להוסיף לרוטב כל ירק אחר שאוהבים.

סלט ביצים ותפוחי אדמה
כזה סלט תפוחי אדמה אנחנו מוכנים לאכול בכל ארוחה. אין כאן מיונז, ובמקום פרוסות בצל לבן/סגול יש בצל ירוק קצוץ, שמתווסף לפטרוזיליה קצוצה. טעים לאללה, קליל וים תיכוני.

בחושה מייפל
מתכון קלי קלות של קרין גורן לעוגת שבת עסיסית וטעימה עם שכבת קראסט של אגוזי מלך קצוצים, קצת קינמון וסוכר. כשהיא יוצאת יוצקים עליה מייפל בנדיבות ומתענגים על כל ביס.
