mako
פרסומת

מה אוכלים בשבת הקרובה? 5 מתכונים מעולים

מתחילים עם מנת מפרום כרובית אדירה של אבי ביטון, ממשיכים עם פשטידת קישואים פרווה לפנתיאון ושני סלטים, כל אחד מהם עם הטריק המדליק שלו. ומה בגזרת הקינוח? בבקה שוקולד, אי אפשר לפספס עם זה

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
כרובית ממולאת
כרובית ממולאת | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
הקישור הועתק

מפרום כרובית

אין הרבה מנות קונצנזוסיות כמו מפרום: זאת מנה שמעוררת שמחה מיוחדת וציפייה. בא אבי ביטון ואמר בואו ניקח פרחי כרובית, ונכין איתו את המפרום - ויצא פגז. אם פחות מסתדר לכם קינמון או בהרט, יכולים לשים פחות או להשמיט. הגבעול של הכרובית משמש כאן כמו ידית אחיזה בקציצה והמעטפת העדינה של הקמח נותנת ציפוי מושלם. בקיצור: שווה את העבודה. 

פשטידת קישואים

פשטידה מעולה של ענת אלישע שמספקת פתרון מושלם למי שמחפש מתכון לפשטידה פרווה, והרי אתם יודעים שלא פשוט להכין פשטידה בלי קוטג' או גבינות. אנחנו שמחים להודיע שזה הצליח. 

פשטידת קישואים פרווה
פשטידת קישואים פרווה | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

סלט כרוב ומיונז

סלט כרוב כולם מכירים וכמעט כולם אוהבים, גם סלט לכרוב ומיונז יש אינסוף מעריצים, אבל בסלט הכרוב והמיונז הזה יש גם טיפ מגניב, שיבטיח שמה שלא יקרה - הרוטב לא יהפוך לכם לשלולית מבאסת.

סלט כרוב ומיונז עם טיפ מדליק
סלט כרוב ומיונז עם טיפ מדליק | צילום: istockphoto, istockphoto

סלט פלפל קלוי

בלי לטנף את כל הכיריים, בלי מנגלים ובלי בלגן. הפטנט של יעל קצב לימד אותנו להכין סלט פלפלים (אפשר להשתמש בכל צבע וסוג שרוצים) בשקית צלייה. מקלפים, מכניסים לשקית צלייה, מדליקים את המיקרו וכל מה שנשאר זה לפרוס לרצועות. 

בבקה

רק תתנו לנו הזדמנויות להכין עוגות יפהפיות לשבת בתוך תבנית קיגלהוף. עם בבקה שוקולד (וסליחה מראש בפני בבקה קינמון) קשה מאוד לפשל, ככה שכל מה שנותר זה להחליט אם להגיש אותה לצד תה או קפה. 

בבקה שוקולד פרווה
בבקה שוקולד פרווה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל