4 מתכונים פשוטים לארוחת שבת לתפארת
השבוע אנחנו מתחילים עם מרק עדשים ועגבניות שאצלנו בבית כבר התקבע חזק, ממשיכים עם גולאש של תום פרנץ ועם האורז הכרוך בו, מתרעננים קצת עם סלט כרוב סגול ומסיימים בעוגת שיש שמזל שקרן אגם הגתה אותה, כי אחרת כנראה שאיש לא היה עושה את זה

מרק עדשים כתומות ועגבניות
בסדר, אז אין גשם, אבל עדיין קר בטירוף, ועדיין אין מענג כמו להתכנס, כל המשפחה, סביב סיר מהביל של מרק טוב. אז המרק הזה הוא טוב ועוד איך, וגם פשוט לאללה להכנה. אנחנו לפעמים מפנקים אותו בבקבוק שלם של פסאטה (מחית עגבניות), כדי שיהיה עגבנייתי יותר, אבל גם בדיוק כמו שהוא הוא נהדר.

גולאש של תום פרנץ
בגולאש של תום פרנץ אין תפוחי אדמה ויש פטריות שמפיניון, ואנחנו מוצאים את זה גיוון מצוין לשלב הזה של החורף. חוץ מזה הוא מתובל לעילא (סמכו על תום פרנץ), והולך פשוט מושלם על הר של אורז, אבל גם עם חלה של שבת. תענוג.

סלט כרוב, גזר ותירס פריך חמצמץ-מתקתק
סלט של איילת הירשמן, שהוא טרי וקופצני ורענן, בדיוק מה שצריך לצד הגולאש. לא בטוחים לגבי התירס? אנחנו מרשים לכם לוותר עליו. לא נגלה לאיש.

עוגת שיש קוקוס וריבה
כולם מכירים עוגות שיש, אבל אנחנו לא חושבים שעוד מישהו חוץ מקרן אגם חשב להכין עוגת שיש עם ריבה וקוקוס דווקא. אחת הטובות של קרן, ואלוהים, יש לה הרבה.
בתיאבון!