mako
פרסומת

ארוחה לשבת שמזמנת את החורף

אנחנו כל כך משתוקקים שיגיע כבר החורף, שהשבוע החלטנו להכין צלי בקר עשיר שאולי ירמוז לו לבוא. ביחד עם סלט עגבניות חריף, אורז משודרג וטראפלס שוקולד-פיסטוק, אנחנו מרגישים שיש פה ארוחה שבהחלט עושה כבוד ללילות ההולכים ומתקררים

ירדן וייס
mako
פורסם:
עיקרית מנצחת. צלי עם ארטישוק ירושלמי
עיקרית מנצחת. צלי עם ארטישוק ירושלמי | צילום: ענת אלישע, mako אוכל
הקישור הועתק

סלט עגבניות חריף

בגלל שהעונה הזו עוד לא סגורה על עצמה – בימים חם וקיצי ובערבים יש כבר בריזה קרירה – אז בהחלט אפשר עוד להתענג על סלט של סוף קיץ, שעושה כבוד לעגבניות המתוקות שיש עכשיו בשווקים ומצוות להן ערימות של עשבי תיבול טריים וחריפות עוקצנית וכיפית. אנחנו לא נגיד לכם איך לאכול את הסלט שלכם, אבל מבחינתנו זה לא ילך בלי פחמימה שתספוג היטב את הרוטב החרפרף, בעדיפות לחלה שזה עתה יצאה מהתנור.

סלט עגבניות חריף - לא חייבים את כל הפלפל הירוק
סלט עגבניות חריף עמוס עשבי תיבול | צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

צריכים מאיתנו גם מתכון לחלה? חלה קלאסית של שישי של קרן אגם אהובה עלינו במיוחד.

אורז צבעוני בחצי שעה עבודה

כשרצינו משהו שיכיל את הרוטב העשיר של המנה העיקרית שעליה ביססנו את הארוחה, החלטנו שאורז לבן סטנדרטי פשוט לא יספיק, ושמגיע לנו עוד קצת השקעה. אבל באמת שלא באנו לטרחן:  תוך חצי שעה עבודה יש לכם אורז מלא טעם, עם לא מעט עשבי תיבול טריים ותבלינים שישדרגו כל ביס. וכשישתדך אליו הרוטב של הצלי, בכלל יהיה פה מעדן.

אורז משודרג
אורז עמוס בירוקים וטעם | צילום: טליה הדר , EshetStyle

צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי

אנחנו לגמרי יכולים לדמיין את הריחות שהתבשיל הזה יפזר בבית בערב שבת. ואיך לא. יש פה צלי בקר עשיר שנצלה בתנור במשך שלוש שעות, עמוס בתבלינים, ארטישוק ירושלמי ובטטות. הבשר ייצא מהאירוע הזה רך, נימוח ומתפרק, הארטישוק והבטטה יקבלו טעם ומרקם של מעדן, הרוטב העשיר יהיה מושלם לניגוב עם החלה או לפינוק על האורז, והכל ביחד מנחם וטעים והכי עושה חשק לגשם. ואם עוד לא השתכנעתם, אז רק נציין שכל הדבר הזה יקח לכם 20 דקות עבודה בלבד.

פרסומת

טראפלס שוקולד ופיסטוק ב-2 מרכיבים

נכון שהטרנד של שוקולד דובאי כבר עתיק, אבל מה לעשות ששוקולד ופיסטוק הוא שילוב טעמים מופלא? הקינוח הזה יקח מכם חמש דקות עבודה בלחץ. אין פה קדאיף, אבל את שילוב הטעמים הכיפי של השוקולד והפיסטוק בהחלט יש. המלצה שלנו – תכינו כמות כפולה.

טראפלס פיסטוק
טראפלס שוקולד-פיסטוק | צילום: יעל קצב, mako אוכל

שתהיה שבת שקטה!