mako
פרסומת

5 מתכונים מנצחים לארוחת שבת מושלמת

מתכונים לשישי בערב שכל אחד פוגע בול בפוני: קציצות טונה שמכינים בצ'יק, סלט צבעוני שמתפצפץ בפה, עוף ואורז בסיר אחד, תוספת של תפוחי אדמה ובטטה בתנור, ולקינוח - עוגת תפוזים ביתית

אוכל טוב
mako
פורסם:
ארוז קון פויו
ארוז קון פויו | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
הקישור הועתק

אורז ועוף

למה אורז לבן שנצבע בגווני חום הוא תמיד טעים יותר? האורז בסיר הזה מתבשל עם עוף ועם המון תבלינים טובים שמעמיקים את הטעמים שלהם, ואם משהו נשאר - זה טעים מאוד גם יום ואפילו יומיים אחרי.

קציצות טונה

בהרבה משפחות אין ארוחת שבת בלי קציצות על השולחן. אנחנו בעקרון יותר גמישים מזה, אבל בשביל לכבד את הוד רוממותן הקציצות בכל זאת, ארגנו קציצות ממש פשוטות וקלילות שלא גוזלות השקעה וזמן לקראת כניסת השבת, ולמי שמחפש טוויסט, יש גם כמה אופציות לשדרוגים.

קציצות טונה ב-5 מרכיבים
קציצות טונה ב-5 מרכיבים | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

סלט

הקיצוץ של הסלט הזה הוא סוג של מדיטציה: חותכים פלפל צהוב, פלפל אדום וגזרים לקוביות קטנות, פורסים בצל ירוק לטבעות וקוצצים פטרוזיליה. ככל שתשקיעו בזה יותר, הסלט יהיה יפה יותר, הטעם יהיה טוב בכל מקרה. כל הירקות האלה מתערבבים עם קינואה אדומה ברוטב פרשי של שמן זית, לימון וחרדל ובפנים מתערבבים להם גם גרעיני חמנייה בשביל הקראנץ' והכיף.

 

סלט קינואה צבעוני
סלט קינואה צבעוני | צילום: ענבל כבירי, mako אוכל

תפוחי אדמה ובטטות בתנור

התוספת המושלמת - לא משנה אם הכנתם לעיקרית עוף, בשר או דג - תפודים או בטטות שזופים תמיד יבואו טוב לידה ורוב הסיכויים שיחוסלו ראשונים.

תפוחי אדמה ובטטות בתנור
תפוחי אדמה ובטטות בתנור | צילום: פאני דוד, mako אוכל

עוגה

עוגה בחושה קלאסית שבקלאסיות שגם קשה לפספס איתה וגם יפה וגבוהה, אפילו שפשוט וקל להכין אותה. ככה אנחנו אוהבים את עוגות השבת שלנו.

עוגת תפוזים של פעם פרווה
עוגת תפוזים של פעם פרווה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל