mako
פרסומת

5 מתכונים לארוחת שבת חלבית מהאגדות

אין לנו השבוע מנה בשרית עיקרית, אבל הסלמון שאנחנו מתכננים לכם כל כך מפגיז ומספק, שבכלל לא תרגישו. חוץ ממנו מתחילים עם שבלולים גבינתיים ושומיים, ממשיכים עם סלט קיסר מושלם, ובשביל הבריאות יש גם כוסמת (ומדריך שלם איך להכין אותה הכי טוב). ולקינוח? משהו מיוחד

מערכת אוכל טוב
mako
פורסם: | עודכן:
עוגת שוקולד נוסטלגית
עוגת שוקולד נוסטלגית | צילום: קרן אגם, mako אוכל
הקישור הועתק

שבלולי חמאת שום ומוצרלה

לא יכולה להיות התחלה מפנקת יותר לארוחת שישי: בצק רך ותפוח שתולשים ממנו עוד ועוד פיסות מרוחות בחמאת שום ובחוטי מוצרלה מותכים ומענגים ומלא שומשום. 

שבלולי חמאת שום
שבלולי חמאת שום | צילום: קרן אגם, mako אוכל

סלמון קייג'ן

תסתכלו כמה שהנתח הזה מהמם ותגידו שאין לכם תיאבון. המעטה השחום שלו מתעתע ואפשר לרגע לחשוב שזה צלי בשרי. בייחוד כשמוסיפים לו תפודים ובטטות לצלייה בתנור. ומה הכי טוב בחתיך הזה? שרוב העבודה היא לכתוש תבלינים.

סלמון קייג'ון
סלמון קייג'ון - תקריב | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

סלט קיסר

ארוחה חלבית זה אומר שגם מתפנקים עם סלט חלבי - וכשאנחנו כותבים סלט חלבי אנחנו לא מתכוונים בהכרח לסלט יווני או סלט ירוק עם חלומי וגבינת עיזים - אלא סלט שלפרמזן יש חלק מהותי ביותר ברוטב שלו, וזה כמובן סלט קיסר. לא חייבים בו חלמון טרי, אפשר גם להסתפק במיונז אם אין לכם חשק להתעסק בהפרדת ביצים וכו', האומאמי יישאר. 

המתכון הכי טוב שלי: סלט קיסר
המתכון הכי טוב שלי: סלט קיסר | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

כוסמת

בזכות המדריך הזה, שכמובן כולל גם מתכון פצצה, לא מעט אנשים גילו את קסם הכוסמת וסוף סוף הבינו איך כדאי ורצוי לעבוד איתה, מה לשדך לה ומה כל כך טוב בה. עכשיו תורכם.

כוסמת - תבשיל פטריות
כוסמת - תבשיל פטריות | צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל
פרסומת

עוגת שוקולד וניל

פעמיים קרן אגם. התחלנו עם לחמניות ונסיים עם עוגה: עוגת שוקולד אוורירית, מעליה קרם וניל ואז מגיעה עוד שכבה של ציפוי שוקולד. סליחה מראש ממי שעומד לשבור את הדיאטה בגללה. 

עוגת שוקולד נוסטלגית
עוגת שוקולד נוסטלגית | צילום: קרן אגם, mako אוכל