mako
פרסומת

ארוחת שבת ביתית קלילה בטעמים מרעננים

שבוע שמתאפיין ברמות היסטוריות של חום, הוא שבוע שמחייב ארוחת שישי שהיא גם קלה להכנה, גם קלילה על הגוף, וגם מלאה בטעמים חמצמצים ומרעננים, שאולי יתרמו קצת למאמץ שלנו להתקרר. הכנו סלט שמתמכרים אליו, עוגת אורז שהכי קל לשדרג, קציצות עוף רכות רכות ברוטב מפתיע וקינוח שבהחלט מרגיש כמו הפיצוי שמגיע לנו

ירדן וייס
mako
פורסם: | עודכן:
בראוניז על בסיס שמן קוקוס
ארוחה נהדרת לשבת, אבל נשמח כבר להגיע לקינוח. בראוניז | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
הקישור הועתק

סלט עלים ירוקים עם קשיו ומייפל

הוא רק נראה פשוט, אבל זה מסוג הסלטים שאם הכנתם פעם אחת, סיכוי טוב שלא תפסיקו. הטעמים שלו מאוזנים בצורה מושלמת – גם חמצמץ, גם מתקתק ועם נגיעונת ארומטית (טיפה שמן שומשום). והכי חשוב: הוא ירוק ורענן, וזה בדיוק מה שאנחנו צריכים בימים הבוערים האלה.

סלט עם ירוקים ארומטי עם קשיו קלויים במייפל
סלט עם ירוקים ארומטי עם קשיו קלויים במייפל. אימצנו | צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

עוגת אורז עם שקדים ובצל מטוגן

לפעמים שוכחים כמה טעים יכול להיות סיר אורז משודרג. אין פה משהו מורכב, רק קצת יותר שלבים: רק אורז מבושל, תוספות, הרכבה של הכל ובישול הכל ביחד. כשכל זה יוצא מהסיר על צלחת, מתקבלת עוגת אורז שנראית חגיגית ממש. רון יוחחנוב הוסיף לסיר שלו שכבת שקדים במקום תפוחי אדמה, מילא את העוגה בבצל מטוגן, ויצר תוספת מרשימה במאמץ סביר לגמרי.

עוגת אורז עם שקדים ובצל מטוגן
סיר אורז. שדרוג קטן, תוספת גדולה | צילום: נמרוד סונדרס, מבשלים ואופים ביחד, הוצאה עצמית

קציצות עוף ברוטב עגבניות ולימונים כבושים

הקציצות האלה הן אחת המנות הקבועות במטבח שלנו. לא כי קציצות עוף זה משהו יוצא דופן, אלא כי הרוטב שלהן ממש מיוחד, כך שקשה להפסיק. הלימונים הכבושים והעגבניות משתדכים לקציצות הרכות-רכות בצורה פנטסטית, ומייצרים טעמים חמצמצים עם נגיעה פיקנטית, שמקפיצים הכל למעלה. זה סיר נהדר לימים חמים, כשנדרשת מנה מנחמת וקלילה, ואם תכינו אותו יום קודם – אז הוא בכלל יגמול לכם. 

קציצות עוף ברוטב עגבניות ולימונים כבושים
קציצות עוף ברוטב עגבניות ולימונים כבושים. רוטב קצת חמצמץ, קצת פיקנטי | צילום: דניה ויינר, "כרמלה ואני", הוצאת מודן
פרסומת

בראוניז פקאן פרווה

אחרי שבוע כזה מגיע לנו פיצוי. ואם יש קינוח שהוא לא מאוד מושחת אבל נותן הרגשה שכן - זה כנראה בראוני פאדג'י ועסיסי. בגרסה הזו את החמאה מחליף שמן קוקוס, ועומד במשימה בכבוד רב, ומתווספים גם פקאנים, שמוסיפים שכבה של עושר. סיום מושלם לארוחה טובה (מאחלים לכם שיישאר משהו למחר).

בראוניז פרווה על בסיס שמן קוקוס
בראוניז עסיסיים. קשה להאמין שהם על בסיס שמן קוקוס | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

שתהיה שבת שקטה!