גם ארוחת שבת וגם הדלקת נרות: 6 מתכונים מנצחים לסופ"ש
לכבוד השילוב של ארוחת שבת והדלקת נר שישי סידרנו לכם ארוחה חורפית וחגיגית במיוחד. אחרי שהדלקנו לא מעט נרות וזללנו סופגניות ולביבות כאילו אין מחר, החלטנו ללכת על תפריט שלא שוחה בשמן ומלא בכל טוב: מרק ערמונים ופטריות, לביבה ענקית, סלמון, פשטידת תפוחי אדמה, סלט, ואת הסופגניות תקנו הכי פשוטות שיש – ונראה לכם את השדרוגים השווים שעושים להן

מתחילים עם המרק האולטימטיבי לחורף, ולכל המצקצקים שיגידו שהצבע שלו לא מגרה מספיק – אתם לא מבינים כלום. אם יש מרק שמהותו חורף, זה כמובן זה: פטריות פורצ'יני מיובשות שנותנות ניחוחות וטעמים עזים, כרישה, יין וערמונים קלויים. מנחם, מחמם וטעים בטירוף.

הלוק של לביבת הענק הזאת מהמם כמו הטעם שלה, מטגנים אותה עם מעט חמאה ומה שהכי טוב בה הוא שניתן גם להכין אותה מראש, לשמור בקירור ולתת לה חימום חוזר בתנור לפני ההגשה. וואו או לא וואו?

בארוחה כל כך מפנקת ועשירה, בחרנו לוותר על הבשר כדי שהארוחה תהיה פרווה, אבל גם כי באמת שלא צריכים פה בשר, תסמכו עלינו, זו מנה מעולה ומכינים אותה בפחות מחצי שעה. הסלמון הזה כל כך עסיסי, שאף אחד לא יישאר לא מסופק או יסיים את הארוחה עם רעב.

בשביל שלא תאכזבו את מכורי הלביבות הסועדים אתכם בשישי, הנה מנה שלא מוותרת על הטעם האהוב של תפודים, אבל פשוט מכינים אותה ללא הטיגון: קילו תפוחי אדמה שמגררים עם בצל, ואליהם מוסיפים כמה מצרכים בסיסיים. רוצים בכל זאת לטגן? אין שום בעיה, שימו פחות קמח והתערובת יכולה גם להתלבב ללביבות.

תסלחו לנו, כן? אבל לא עמדנו בפיתוי של להכניס פה קריצה על התייוונות. כל שולחן חייב את הירק הטרי שלו, ולשולחן הזה מגיע סלט יווני לפי הכללים – בלי חסה ובלי גבינות רכרוכיות - אנחנו רוצים ירקות חתוכים גס וגבינה מלוחה קשה. יש מצב שתצטרכו להכפיל כמויות ולהכין שתי קערות.

עד עכשיו לא שלחנו אתכם לטיגון בשמן עמוק, נכון? אז לא לדאוג, גם בשביל הקינוח נחסוך מכם את הריח והבלגן. מה שעושים הסופ"ש הזה לקינוח הוא פשוט וכיפי במיוחד: רוכשים סופגניות הכי הכי פשוטות שיש, אבל בלי ריבה או מילויים אחרים, ומשדרגים אותן לבד בבית לפי החשק: סופגניות טריקולד, סופגניות אלפחורס, סופגניות קרמבו ועוד.