mako
פרסומת

3 מתכונים לארוחת שבת אסייתית

השבוע נהפוך את המטבח הביתי למסעדה אסייתית, עם ארוחה של שלוש מנות קלאסיות ופשוטות להכנה. מה בתפריט? סלט מהיר של מלפפונים ואצות, מוקפץ אסייתי (שהוא בכלל ישראלי) וטראפלס קוקוס ואננס. המזרח הרחוק מעולם לא היה קרוב יותר

mako אוכל
פורסם:
מוקפץ של יונית צוקרמן
מוקפץ של יונית צוקרמן | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
הקישור הועתק

סלט מלפפונים ואצות

הוא בריא, מרענן וכל כך כל כך טעים, שיש סיכוי שמהיום תאמצו אותו כמנת פתיחה לכל ארוחה. שילוב של מלפפונים, אצות, שומשום ורטבים אסייתיים מובהקים שחוגגים יחד בקערה אחת. והחלק הכי טוב? זה דורש רק 10 דקות עבודה. 

סלט מלפפונים
סלט כמו במסעדה בעשר דקות עבודה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

מוקפץ אסייתי ישראלי

המוקפץ הזה אולי לא יעבור את המבחן של אורחים אסייתים, אבל הוא יכבוש בקלות את ליבה של כל משפחה ישראלית. המון ירקות כמו כרוב, פטריות, תירס גמדי ופלפלים - עם רצועות חזה עוף ותיבול אסייתי-ישראלי שנותן כבוד גם לפפריקה מרוקאית וגם לטריאקי יפני. 

מוקפץ ועוף חמוץ-מתוק
והבונוס: עוף חמוץ-מתוק | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

טראפלס קוקוס ואננס

הקינוח הזה הוא בול מה שאתם צריכים כדי לחתום את הארוחה הזו באווירה טרופית אמיתית. כדורי פלא קטנים, עשויים משבבי קוקוס, אננס טרי, סוכר וחלמונים, שתוכלו אפילו להכין מראש ולהגיש קפואים. תוכלו להכין אותם בגרסה פרווה או חלבית (עם זילוף גנאש שוקולד לבן) - הם טעימים לגמרי בשני המצבים.

טראפלס פינה קולדה של תום פרנץ
פינה קולדה בקינוח | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל