mako
פרסומת

חמישה מתכונים לארוחת שבת שתציל מהכפור

מתחממים עם מרק עגבניות טוב שמשאיר עוד תיאבון למנות שבדרך, ממשיכים לצלי בקר מהמם עם תוספת אורז מחוזק בירוקים וגזר, מנת צד של סלט אסייתי ומקנחים עם גרסה ביתית פשוטה וכיפית לקרמבו - גלידה חמה באווירת שנות השמונים

אוכל טוב
mako
פורסם:
צלי בקר נמס בפה ב-10 דקות עבודה
צלי בקר נמס בפה ב-10 דקות עבודה | צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל
הקישור הועתק

מרק עגבניות

בחרנו במרק שלא יפוצץ אתכם לפני המנה העיקרית - מרק עגבניות. אם אתם לא מוצאים עגבניות מספיק טובות, אל תהססו לפתוח את פחית העגבניות המשומרות האיטלקיות שוודאי יש לכם בארון. אם אין לך מרק צח זה גם בסדר, אבל במקרה הזה - אל תתפתו לוותר על על בצל, גזר וסלרי, בלעדיהם זה פשוט לא אותו דבר.

מרק עגבניות
מרק עגבניות | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

סלט אסייתי

מתכון לסלט אסייתי שמופגז בדברים טובים: אטריות שעועית דקות (יכולים גם אורז), אדממה, גזר, כרוב סגול, בצל סגול, בוטנים, תפוח וכוסברה. הרוטב בסיסי ולא חריף בכלל, ככה שאתם מוזמנים לחזק אותו כראות עיניכם.

סלט אסייתי כמו במסעדה
סלט אסייתי כמו במסעדה | צילום: רויטל פדרבוש, mako אוכל

צלי בקר

במתכון הזה חסכנו לכם את כל העבודה והתוצאה תהיה בשר רך רך ומתפרק שאפילו לא צריך סכין כדי לחתוך אותו. את הבשר מעבירים ישר מהאריזה לתבנית (או סיר עם מכסה שמתאים לתנור) וצולים במשך 3 שעות. בדרך כלל נהוג להכין צלי בקר מנתח כתף (מספר 5), אבל בשר שריר, שהוא בדרך כלל זול יותר ונמכר במבצעים, ייתן תוצאה דומה.

צלי בקר נמס בפה ב-10 דקות עבודה
צלי בקר נמס בפה ב-10 דקות עבודה | צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל

 פילאף

תוספת שתמיד מרימה לעיקרית, אם זה צלי בשר כמו שיש לנו השבוע, אם זה עוף או עם זה דג. מטגנים בצל וגזר, מוסיפים אורז, צנוברים, עשבי תיבול ומקבלים מנת אורז. 

פרסומת

פילאף אורז, גזר, בצל ועשבי תיבול
פילאף אורז, גזר, בצל ועשבי תיבול | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

גלידה חמה

קינוח פשוט שבפשוטים, יכול להיות פרווה ולהיות חלבי - תלוי בכם ובציפוי שתבחרו. ההכנה עצמה כיפית למדי - בן מארי, הקצפה וזילוף, ואז טבילה באיזה שוקולד שתבחרו להמיס (חלב/לבן/מריר).

גלידה חמה
גלידה חמה | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל