חמישה מתכונים לארוחת שבת שתציל מהכפור
מתחממים עם מרק עגבניות טוב שמשאיר עוד תיאבון למנות שבדרך, ממשיכים לצלי בקר מהמם עם תוספת אורז מחוזק בירוקים וגזר, מנת צד של סלט אסייתי ומקנחים עם גרסה ביתית פשוטה וכיפית לקרמבו - גלידה חמה באווירת שנות השמונים

מרק עגבניות
בחרנו במרק שלא יפוצץ אתכם לפני המנה העיקרית - מרק עגבניות. אם אתם לא מוצאים עגבניות מספיק טובות, אל תהססו לפתוח את פחית העגבניות המשומרות האיטלקיות שוודאי יש לכם בארון. אם אין לך מרק צח זה גם בסדר, אבל במקרה הזה - אל תתפתו לוותר על על בצל, גזר וסלרי, בלעדיהם זה פשוט לא אותו דבר.

סלט אסייתי
מתכון לסלט אסייתי שמופגז בדברים טובים: אטריות שעועית דקות (יכולים גם אורז), אדממה, גזר, כרוב סגול, בצל סגול, בוטנים, תפוח וכוסברה. הרוטב בסיסי ולא חריף בכלל, ככה שאתם מוזמנים לחזק אותו כראות עיניכם.

צלי בקר
במתכון הזה חסכנו לכם את כל העבודה והתוצאה תהיה בשר רך רך ומתפרק שאפילו לא צריך סכין כדי לחתוך אותו. את הבשר מעבירים ישר מהאריזה לתבנית (או סיר עם מכסה שמתאים לתנור) וצולים במשך 3 שעות. בדרך כלל נהוג להכין צלי בקר מנתח כתף (מספר 5), אבל בשר שריר, שהוא בדרך כלל זול יותר ונמכר במבצעים, ייתן תוצאה דומה.

פילאף
תוספת שתמיד מרימה לעיקרית, אם זה צלי בשר כמו שיש לנו השבוע, אם זה עוף או עם זה דג. מטגנים בצל וגזר, מוסיפים אורז, צנוברים, עשבי תיבול ומקבלים מנת אורז.

גלידה חמה
קינוח פשוט שבפשוטים, יכול להיות פרווה ולהיות חלבי - תלוי בכם ובציפוי שתבחרו. ההכנה עצמה כיפית למדי - בן מארי, הקצפה וזילוף, ואז טבילה באיזה שוקולד שתבחרו להמיס (חלב/לבן/מריר).
