mako
פרסומת

5 מתכונים לארוחת שבת קיצית מושלמת

העיקרית שלנו השבוע היא פשטידת פסטה, אבל כזו שקל ומהיר במיוחד להכין (אפילו לא צריך לבשל את הפסטה!), ומסביבה יש לנו כמה מנות ביניים כיפיות: סלט קישואים עם בצל וביצה קשה, כרובית צלויה ברוטב יוגורט ולחמניות שומשום מהממות, כי למה לא בעצם. וברור שיש גם יופי של קינוח

mako אוכל
פורסם:
פשטידת פסטה בלי בישול
פשטידת פסטה בלי בישול | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
הקישור הועתק

פשטידת פסטה בלי בישול מקדים

גרסת הפשטידה של פסטה בסיר אחד: מסדרים חבילה של ספגטי (לא מבושל, ככה, ישר מהקופסה) בתבנית, שופכים עוד כמה מרכיבים, מכסים במים ואופים. תראו כמה שזה טעים.

 

סלט קישואים עם יוגורטחינה
סלט קישואים עם יוגורטחינה | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

סלט קישואים ביוגורטחינה

כשכולם מפליגים בשבחיהם של חצילים על סלטיהם השונים, אנחנו בלב חושבים על הסלט הזה, סלט קישואים בכלל, שהוא כל כך יותר עדין וטעים בעינינו, ופחות אגרסיבי בטעמיו. סלט עם בצל מטוגן וביצה קשה, שמוגש על רוטב סמיך של יוגורט וטחינה. אם אתם שואלים אותנו - לוקח כל סלט חצילים שאי פעם טעמנו.

כרובית ביוגורט
כרובית ביוגורט | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

כרובית ביוגורט

עוד קצת רוטב על בסיס יוגורט, והפעם כזה שנשפך על הכרובית הצלויה עם יציאתה מהתנור, ויוצר ניגודי טמפרטורה כיפיים בטירוף. רק לא לשכוח את התבלין הסודי.

לחמניות בייגלה ירושלמי בצורת שמונה
לחמניות בייגלה ירושלמי בצורת שמונה | צילום: קרן אגם, mako אוכל

לחמניות בייגלה ירושלמי

זה המתכון היחיד בארוחה הזו שיתבע מכם יותר מ-15 דקות עבודה, אבל האמינו לנו - זה שווה את זה. הרי צריך משהו לנגב איתו את הרוטב של הסלט, אולי עם איזו פיסה של בצל מטוגן או חתיכה בול במקום של ביצה קשה.

חיתוכיות פרוזן יוגורט
חיתוכיות פרוזן יוגורט | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

חיתוכיות פרוזן יוגורט

קינוח שמכינים בטיל, ומנשנשים תוך פטפוט משפחתי נעים על הא ועל דא. רק לא לשכוח לתת לו זמן לקפוא.