mako
פרסומת

4 מתכונים מנצחים לארוחת השבת

תבשיל עוף מהמם שאפשר להשתמש בו בירקות קפואים, אורז מעולה בלי לטגן בצל, סלט מזין ובריא שבכל יום אחר יכול להיות ארוחה שלמה בפני עצמו וקינוח פשוט וקל של עוגת שוקולד-קפה

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
תבשיל עוף, פול ירוק וארטישוק
תבשיל עוף, פול ירוק וארטישוק | צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen
הקישור הועתק

עוף

הרבה פעמים אנחנו אוהבים לשלב בתבנית העוף  שלנו גם תפוחי אדומה כי ככה גם אפשר לחסוך על הכנת מנה פחמימתית נפרדת וזה גם כל כך טעים. השבוע זה לא המקרה - אלא עוף שמתבשל עם פול ירוק, ארטישוקים, עגבניות ושום. משתמשים בפול ותחתיות ארטישוק קפואות ונהנים מתבשיל עשיר ולא כבד מדי.

אורז עם מנגולד ולימון
אורז עם מנגולד ולימון | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

אורז

ואם כבר הרגלים כמו לשדך תפוחי אדמה לתבנית עוף בתנור, הנה עוד הרגל שלנו: לטגן טוב טוב כמה בצלים ולהוסיף למנת אורז. המתכון הבא חוסך את העבודה (וכל מי שטורח לטגן בצל כמו שצריך יודע שנזקקת עבור המלאכה לא מעט סבלנות והשגחה) והוא טעים ברמות אחרות. ההשראה היא מתכון של אבי לוי ובאמת שהוא לא מסובך: הרבה לימון (גם לימון כבוש וגם קצת מיץ לימון סחוט), הרבה מנגולד, טעמים חמצמצים ונעימים ואפילו מרקם מעולה שנוצר בין במפגש של האורז והמנגולד. 

סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי
סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי | צילום: ענבל כבירי, mako אוכל

סלט

הסיפור עם הסלט הזה הוא שמדובר בסלט שבימי קיץ כמו אלה מספק ארוחה שלמה (ותכלס גם בכל עונה אחרת). אם לא היינו בטירוף של חופש גדול היינו מכינים אותו יותר, אבל אנחנו לא יותר טובים מאף אחד וכמו כולם נופלים בחופש הגדול הזה לנשנושים וארוחות חטופות. את הירקות אפשר ומומלץ לצלות הרבה לפני שמכינים את הסלט ולוודא שיצטננו היטב בזמן הזה.

פרסומת

עוגה לשבת

אחת מבחושות הפרווה הטעימות והקלות שאפשר לתקתק: קקאו ושוקולד מריר (אפשר שוקולד צ'יפס ואפשר לקצוץ לבד שוקולד מריר), קפה (נמס פשוט) ובערך חצי בתנור. פשוט פשוט פשוט.