mako
פרסומת

4 מתכונים לארוחת שבת מנצחת

לכבוד סוף תקופת החגים סידרנו לכם ארוחת שישי מפוארת: ביף וולינגטון חגיגי של גורדון רמזי, תפודים בתנור שאי אפשר לפשל איתם, סלט חסה מוצלח במיוחד ולקינוח בראוניז נימוחים ושוקולדיים עם פקאן. אין יותר קלאסי וטעים מזה

mako אוכל
פורסם:
ביף וולינגטון
ביף וולינגטון | צילום: istockphoto, istockphoto
הקישור הועתק

ביף וולינגטון

כל כך כיף לומר את השם של המנה, אבל הרבה יותר כיף זה לפרוס אותה, לקבל תשואות ואז להתענג על כל ביס. זו הרי מנה שהיא אירוע בפני עצמו, מהכנתה ועד שמסיימים לטרוף אותה. כיאה למסורת האנגלית, במתכון הזה של גורדון רמזי משתמשים בהאם, אבל קל מאוד להפוך אותה לכשרה ופשוט מאוד להשתמש בחזה אווז מעושן.

תפוחי אדמה הכי פריכים שיש
תפוחי אדמה הכי פריכים שיש | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

תפודים בתנור

לביף וולינגטון יצא שם של מתכון מסובך והרפתקני לאמיצים בלבד, אז כדי לאזן את רמת הקושי, הצמדנו אליו מתכון לתפוחי אדמה בתנור שבאמת קשה להרוס. ומי יכול לעמוד בפני תפודים זהובים מתובלים בדיוק מפחיד? עוד לא פגשנו את האדם הזה.

סלט ירוק מושלם
סלט ירוק מושלם | צילום: דרור עינב, mako אוכל

סלט

הדבר היחיד שחסר לכם ליד תפודים וביף וולינגטון הוא איזה ספלאש של צבע, והסלט הזה סוגר את כל הפינות במה שקשור לטריות, רעננות וקראנצ'יות לצד העיקרית והתוספת. בסלט הזה אומנם יש תאנים, אבל אנחנו יודעים שכבר קשה למצוא, אבל תסמכו עלינו שהוא טעים גם בלי.

פרסומת

בראוניז פרווה על בסיס שמן קוקוס
בראוניז על בסיס שמן קוקוס | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

בראוניז

תקראו לנו סאקרים של ריבועיות, אוהבי ריבועים וחולי שוקולד, אבל מה לעשות שהקינוח הזה מעולה והוא אפילו פרווה (אף ניתן לטבען אותו ממש בקלות. פרטים במתכון)! במקום חמאה יש לנו כאן שמן קוקוס, ואם השוקולד, השוקולד צ'יפס והקקאו לא מספיקים לכם אז גם יש פה פקאן. כל מה שטעים בריבוע נימוח וכיפי.