5 מתכונים לארוחת שבת חורפית
בכזה מזג אוויר אנחנו כמובן מתחילים במרק מהביל. נמשיך עם רבע עוף שרק נראה תמים, אבל הוא ממולא בכל טוב, לידו נשים אורז צהוב עדין וטעים וסלט טורקי שייתן קיק פיקנטי וצבע. לקינוח? שתי אהבות גדולות שמשתלבות ביחד לכדי עוגה אחת מושלמת ואפילו פרווה

מרק
חיכינו לך, שבת חורפית יפה שלנו. חיכינו לך בסבלנות וזה הזמן לשלוף את התותחים הכבדים: מרק סמיך עם מנגולד, פטריות וגריסים. עז תלם אומר שהוא ייתן פייט לקרופניק של הסבים שלכם ואנחנו מאמינים לו.

עוף
אלה ממש לא עוד כרעיים קלילות ופשוטות, לא לא. המנה התמימה למראה הזאת היא בעצם מנה סופר חגיגית: רבע עוף עסיסי (בלי העצם) שממולא בבשר וירקות (וקצת חזה עוף), ברוטב משגע. מנת עוף מושקעת וטעימה ששווה את העבודה ותגרפו עליה מחמאות לפחות עד שייפסקו הגשמים.

אורז
ואם כבר מתכונים מנצחים של יונית צוקרמן (העוף החגיגי מלמעלה), הנה מתכון שלה לאורז צהוב. הוא ממכר, הוא צבעוני והוא עדין, וזה לא רק הכורכום שעושה אותו כזה. כולה חצי כפית כורכום יש בכל הסיר היפה הזה.

סלט
יש לנו חולשה לסלטים כאלה, חריפים ואדומים על גבול הממרח. ואחרי מרק עשיר וקצת חמצמץ, הוא יבוא לכם מה זה טוב. רוצים אותו פחות חריף? שימו פחות אריסה. זה ממש פשוט.

קינוח
אם כבר עוגה בחושה, אז שתכיל שתי אהבות גדולות: בננה ושוקולד. אם לא דחוף לכם שהיא תהיה פרווה, תחליפו את השוקולד המריר הקצוץ בשוקולד חלב. יישור פה, יישור שם והתבנית מתחסלת עוד בשישי.
