mako
פרסומת

5 מתכונים לארוחת שבת מנצחת

מתחילים עם הלחמניות הביתיות שכל ילדי ישראל שבויים בקסמן, ולצידן מטבוחה ביתית טעימה ברמות אחרות. משם עוברים לקציצות שהן כמו קיפודים חמודים ולתוספת המפנקת שבילתה את כל אחר הצהריים בתנור, ולסיום - משהו קטן ומתוק עם התה

mako אוכל
פורסם:
לחמניות כמו בגן - מוכנות
לחמניות כמו בגן - מוכנות | צילום: אסתי רותם, mako אוכל
הקישור הועתק

לחמניות כמו בגן

בערך מיליון שנה אנחנו אופים, עדיין לא מצאנו לחמניות ביתיות טעימות יותר מאלה. כנראה שלא סתם אימצו אותן בערך בכל גן בישראל.

מטבוחה עגבניות, שום ופלפלים קלויים. חובת ניגוב
מטבוחה בדיוק כמו שאנחנו אוהבים | צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

מטבוחה

מטבוחה זה טעים, המטבוחה של אבי ביטון - זה כבר אלוהי. רק ראו הוזהרתם: עם הלחמניות מלמעלה והמטבוחה הזאת אפשר בקלילות להגיע לשובע עוד לפני שהארוחה מתחילה. אתם לא רוצים שזה יקרה לכם אז בבקשה, שמרו על מתינות.

שפטה ברנז'י - קציצות קיפודי עוף ואורז
שפטה ברנז'י - קציצות קיפודי עוף ואורז | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

קציצות קיפודים

קציצות פרסיות של בשר טחון ואורז עם רוטב חמצמץ-חרפרף משגע, שהיינו מוכנים לטבול בו פעם בשבוע בכיף. בשביל הלוק הקיפודי המגניב לא צריך לעשות כלום - כשהאורז שבקציצה מתבשל הצורה הזו מתקבלת מאליה. אפשר לקרוא לזה סוג של קסם.

קדירת ירקות, עומר מילר
קדירת ירקות, עומר מילר | צילום: קרן ביטון כהן, mako אוכל

קדירת ירקות וקטניות

מתכון של עומר מילר שהוא כל מה שתוספת צריכה להיות. יש בו חומוס ושעועית מבושלים, תפוחי אדמה ועוד ירקות, והכל נעטף בשמן זית ונצלה ביסודיות לאורך יותר משעתיים בתנור.

עוגיות טחינה טבעוניות
עוגיות טחינה טבעוניות | צילום: נטלי לוין, mako אוכל

עוגיות טחינה

עוגיות קלאסיות נהדרות, עם מעטפת של שומשום שתזכיר להן ולכם מאיפה הן מגיעות. מהמתכונים הפשוטים והמנצחים שתמיד יש לנו בשלוף.

שבת שלום!