mako
פרסומת

4 מתכונים לארוחת שבת מושלמת

מתחילים בפאי רועים (ומפצירים בכולם לא לאכול ממנו יותר מדי כי יש עוד מלא אוכל), ממשיכים באורז לבן משודרג ברמות ובסלט ירוק עם נתחים מוקפצים של בקר, ומסיימים בחיתוכיות שוקולד שהן בדיוק מה שמתחשק לכם אחרי כל זה

אוכל טוב
mako
פורסם:
פאי רועים
פאי רועים | צילום: hlphoto, ShutterStock
הקישור הועתק

פאי רועים

נכון, פאי רועים היא מנה שנוטים לשייך לחורף, אבל אנחנו לא רואים את זה - מה שאנחנו רואים כרגע זה מנה שהיא גם עיקרית (בשר) וגם תוספת (פירה), שהילדים שלנו מתים עליה ושניצבת בלב ארוחת השבת יציבה כמו יתד. יחד עם כמה תוספות קטנות - מדובר בארוחה דשנה ומפוארת, שעושה כבוד לשבת המלכה.

סלט אורז מלא בכל טוב
סלט אורז מלא בכל טוב | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

סלט אורז וירקות

אחרי עיקרית שהיא גם תוספת - תוספת שהיא גם סלט. מתכון של רות אוליבר לאורז לבן שמעורבב עם המון הפתעות: שעועית ירוקה, פלפלים, צימוקים, זיתים, פטרוזיליה ושקדים קלויים, ומעל הכל רוטב ויניגרט שהופך את הכל למסיבה גדולה אחת.

חיתוכיות שוקולד ופירורים
חיתוכיות שוקולד ופירורים | צילום: הדס ניצן, יחסי ציבור

סלט בקר ועשבי תיבול

את הסלט הזה אפשר להכין גם בלי הבקר, אבל אנחנו מאוד ממליצים ללכת על הגרסה המלאה, שהיא באמת שלם המתעלה בהרבה על סך חלקיו. בגזרת הירוקים יש כאן פטרוזיליה, נענע, בזיליקום ובצל ירוק (וגם בצל סגול ופלפל חריף), ובגזרת הבקר רצועות של שייטל, אווזית, שפיץ צ'אך או וייסבראטן, שהקצב מכין לכם יפה יפה ואתם רק צריכים להקפיץ בכף שמן במחבת. נאמר זאת כך: במסעדה הייתם משלמים 80 שקל על מנה כזאת בלי לחשוב פעמיים.

חיתוכיות שוקולד ופירורים

הבצק שבבסיס הוא גם הבצק שמפורר שלמעלה, ובין לבין - שכבה שוקולדית קלילה ומענגת. אם תצליחו להגניב חתיכה זעירה לקפה של ראשון בבוקר במשרד - אשריכם. 

בתיאבון!