mako
פרסומת

5 מתכונים לארוחת שבת שעושה טוב על הנשמה

המשותף למתכונים שלנו השבוע הוא שכולם בעלי השתייכות אסייתית כזו או אחרת, אבל בעיקר שכולם - מהסלמון המעולה בתנור ועד הפאי הלא-ייאמן - עושים פשוט טוב על הלב

אוכל טוב
mako
פורסם:
סלמון צלוי בתנור
סלמון צלוי בתנור | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
הקישור הועתק

סלמון בתנור

בדרך כלל כשמתחשק לנו סלמון בתנור אנחנו פשוט לוקחים חתיכת פילה יפה, בוזקים עליה קצת שמן זית ומלח ודוחפים לתנור ל-15 דקות, וזה תמיד יוצא טעים. אבל לארוחת שבת? לארוחת שבת אנחנו משקיעים ומערבבים שום, חרדל, דבש ועלי תימין, מורחים על הסלמון ואחר כך נשבעים שלהבא תמיד נכין אותו רק ככה.

אורז מלא עם טופו וירקות מוקפצים
אורז מלא עם טופו וירקות מוקפצים | צילום: אימג'בנק / Thinkstock, Thinkstock

אורז מלא עם טופו

מנה צמחונית שכיף לאכול בשבת, ליד דג, או בשאר ימי השבוע כמו שהיא (יש טופו, יש דגן מלא, יש ירקות - אנחנו מבטיחים לכם שלא תצאו רעבים). ואם נשאר משהו לקחת ביום ראשון לעבודה - אתם בכלל בני מזל. ואגב, הצמחוני במשפחה (וגם הטבעוני) ישמח עד שורשי שערותיו מהמנה הזאת.

חציל מאודה
חציל מאודה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

חצילים מאודים של אהרוני

מתכון בהשראת אהרוני, שמוכיח שחצילים יכולים להיות נהדרים גם בלי שמן כמעט בכלל. אז מה כן יש כאן? סויה, צ'ילי, שום, חומץ אורז, ג'ינג'ר ועוד הפתעות מהמטבח האסייתי, שתאמינו לנו - עושות פה עבודה טעימה ברמה של טיגון, אם לא יותר.

פרחי כרובית אפויים עם רוטב אסייתי
פרחי כרובית אפויים עם רוטב אסייתי | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
פרסומת

כרובית ברוטב אסייתי

פרחי כרובית צלויים בתנור, שמגישים עם רוטב שמתכתב פשוט נהדר עם החצילים. רוצים לשדרג את המראה של השולחן? צלו את הכרובית כפרוסות (מה שנקרא "סטייקים"), והנה הוספתם אלמנט של רושם למנה.

בנופי פאי
בנופי פאי | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

בנופי פאי

מי שהיה בהודו בטוח מכיר את הקינוח הזה - פאי עם טעמים של בננות וטופי (מכאן השם - בנופי) שהוא בעיני רבים פסגת הקינוחים. שימו לב, מדובר במתכון לא קצר ולא קליל, כזה שמצריך השקעה וגם זמן, אבל אנחנו ממש מפצירים בכם - תנו לו צ'אנס כי זאת באמת הנאה ברמה אחרת.

בתיאבון ושבת שלום!