mako
פרסומת

ארוחה לשבת: 5 מתכונים לארוחת שבת קלילה כשבחוץ חם כל כך

בזמן שכולם מסביב מתווכחים מה יותר גרוע, החום או הלחות, אנחנו כבר חושבים איך נבשל ומה נאכל במזג אוויר כזה. אז השבוע נכין ארוחת שבת קלילה במיוחד, עם סלט פנצנלה, לחם שום קריספי, פסטה טעימה בטירוף, פשטידת זוקיני מהירה וסורבה מרענן לקינוח. יהיה לוהט. בקטע טוב

mako אוכל
פורסם:
סלט פנצנלה
סלט פנצנלה | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
הקישור הועתק

סלט פנצנלה

את השבת החמה הזאת אנחנו נפתח עם סלט שמצליח להישאר קליל וחמצמץ מצד אחד, אבל גם להיות עשיר ומפנק מצד שני, כי בכל זאת - שבת זה שבת. עגבניות, מוצרלה ולחם קלוי, מלפפונים ירוקים וזיתים טובים - ויש לכם פנצנלה מושלמת, שמכילה גם ירקות, גם חלבון וגם פחמימה. 

פשטידת זוקיני יוונית ב-5 מרכיבים
פשטידת זוקיני יוונית. בול למזג האוויר ולמצב הרוח שלנו | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

פשטידת זוקיני ב-5 מרכיבים

הזוקיני הוא האח החתיך של הקישוא, והוא הולך לככב על שולחן השבת שלנו בפשטידה היוונית הזו. חמישה מרכיבים וחמש דקות עבודה, כי גם לנו חם, ויש לנו מנה יפיפייה. אם, וזה אם גדול, יישאר משהו למחר - ננשנש ממנה גם בשבת בבוקר. אולי זו רק סטייה שלנו אבל אנחנו אוהבים אותה גם כשהיא קרה מהמקרר. 

פסטה
צבעונית, יפה ומפוצצת טעמים. לא סתם קראנו לה פסטה חגיגה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

פסטה חגיגה

הכוכבת הבלתי מעורערת של הארוחה שלנו היא הפסטה הזו, שממשיכה את הקו של הארוחה כולה ומשלבת ירק עם פחמימה. גם כאן הירקות הם במרכז, ואל הזוקיני ועגבניות השרי שכבר אכלנו במנות הקודמות מצטרפים פלפלים וחצילים, אבל מה שהופך את הפסטה הזאת לחגיגה אמיתית הוא הרוטב: חמאה, אנשובי, צ'ילי לימון ויין. 

פרסומת
לחם שום
לא באמת חשבתם שנוותר על הלחם. לחם שום מפנק | צילום: Joe Gough, Shutterstock

לחם שום

בדרך כלל על שולחן השבת שלנו תמצאו חלה שמנגבת לנו יפה יפה את הרוטב של התבשילים, אבל השבוע הלכנו על כיוון אחר ולחלה לא יהיה פה הרבה מה לנגב. אז שנוותר על הלחם? אתם מכירים אותנו, אנחנו לא כאלה. נתקתק לנו לחם שום טעים טילים ועשיר בחמאה, עם קריספיות כיפית שתבוא לנו טוב גם עם הפסטה וגם עם הסלט וגם ככה סתם. 

סורבה פירות יער
סורבה פירות יער. הקינוח המתבקש | צילום: BlueOrange Studio, ShutterStock
פרסומת

סורבה ביתי כמו בגלידריות

כאן לא היתה לנו שום התלבטות. סורבה פירות קיצי ומרענן הוא מבחינתנו האופציה היחידה אחרי ארוחה כזאת במזג אוויר שכזה. רון יוחננוב מפגיז פה עם מתכון סופר פשוט (פלוס טיפ מנצח למרקם רך וקטיפתי), ולכם נשאר רק לבחור את הפרי. אנחנו עדיין לא החלטנו עם מנגו או תות. 

שבת שלום