mako
פרסומת

5 מתכונים לארוחת שבת מושלמת

ארוחת שבת שמתחילה בקובה סלק היא כבר ארוחת שבת כלבבנו. בטח כשאחר כך מגיעים קדירה של בקר וערמונים, כרובית מטוגנת שמוגשת עם מטבוחה ואורז צהוב עם שדרוג של אטריות דקיקות. בקיצור, בואו. טעים פה רצח

mako אוכל
פורסם:
קובה סלק
קובה סלק | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
הקישור הועתק

קובה סלק

אלוהים שיעזור לנו כמה שאנחנו אוהבים קובה סלק. מדובר במרק, אבל גם בסוג של קציצות ברוטב, מדובר במנת חלבון, אבל גם בירק וגם בפחמימה, במנה ראשונה - אבל כזאת שמרפדת את הבטן יפה יפה, והופכת אותנו מהטיפוסים הנרגנים שאנחנו לחתיכות רכרוכיות של חמאה שהושארה בחוץ. במתכון הזה אנחנו לא רק מלמדים אתכם להכין קובה סלק ("מלמדים" עלק. אורלי פלאי ברונשטיין מלמדת) - אנחנו גם נותנים לכם את כל הכללים החיוניים להצלחה של המנה, מתערובת הסולת, דרך המלית ועד אחרון הסלקים. בקיצור, חובה חובה חובה.

תבשיל בשר וערמונים
תבשיל בשר וערמונים | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

תבשיל בשר וערמונים

שבת יפה היא לא סיבה לפרוש ממנהג הקדירות שאימצנו בשבועות האחרונים, בטח לא כשמדובר בקדירה טובה כמו זאת, של שי-לי ליפא. הכל מאוד בסיסי במנה הזו - נתח שריר או כתף, יין אדום, קצת עגבניות ותיבול - אבל הזמן הארוך על האש יחד עם תוספת הערמונים הופכים אותה למנת מנחמת ונהדרת, שכיף לפגוש על שולחן השבת.

אורז צהוב עם אטריות

האורז הזה נבדל מהסיר הרגיל שאנחנו מכינים כמעט בכל שבוע בשני דברים: כורכום ואטריות דקות למרק. שני שינויים זעירים לכאורה, שמצליחים להפוך את הסיר הקבוע למשהו אחר, מיוחד וטעים יותר. יש בתים שהפכו את האורז הזה לאורז הקבוע שלהם, ואנחנו שוקלים להצטרף.

כרובית מטוגנת ברוטב מטבוחה
כרובית מטוגנת ברוטב מטבוחה של אבי לוי | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

כרובית מטוגנת ברוטב מטבוחה

אוהבים כרובית בארוחת השבת שלכם? אוהבים. אוהבים מטבוחה בארוחה? ברור שאוהבים. אז למה לא לשלב את שתי האהבות האלה - ולהגיש כרובית מטוגנת על מצע של מטבוחה ביתית טרייה ומעולה? אנחנו לא רואים שום סיבה לא לעשות את זה.

פרסומת
עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד
עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד | צילום: ענבל לביא, mako אוכל

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד

הקינוח הפרווה השבועי שלנו הוא סוג של עוגיות שוקולד צ'יפס, אבל כאלה שהן מיוחדות מכל הכיוונים. אין בהן בכלל קמח (הן מבוססות על חמאת בוטנים), יש בהן שני צבעים ועוד שני סוגים של פצפוצי שוקולד - שחורים ולבנים. בקיצור, דרך מגניבה לסיים ארוחה, בשבת ובכלל.