mako
פרסומת

4 מתכונים לארוחת שבת של אמצע פסח

ליל הסדר מאחורינו, ועכשיו אפשר להכין את הדברים הטעימים הכשרים לפסח שמתעצלים להכין בחול המועד. הכל פה טעים: רטטוי, עוף בתנור והשוס האמיתי: קובות מטוגנות כשרות לפסח. לקינוח יש מוס שוקולד מצוין מ-4 מרכיבים בלבד

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
הקישור הועתק

עוף בתנור עם סויה ודבש

לא התבלבלנו בכלל. נכון שלעיתים סויה עלולה להכיל חיטה, אבל אם הסויה עשויה מסויה בלבד - היא כשרה לאוכלי קטניות. אם אתם לא בטוחים, חפשו סויה שמסומנת כ"ללא גלוטן" או "כשר לפסח" ולא תצטרכו בכלל להתלבט. וכמובן שמומלץ להוסיף לתבנית בטטה או פלחי תפוחי אדמה.

רטטוי

מנת ירקות מצוינת ועשירה עם ירקות ים תיכוניים, שמן זית ועשבי תיבול. מדובר במנה קצת שוברת שגרה בגזרת הירקות הצלויים והאנטיפסטי למיניהן ואנחנו אוכלים אותה לרוב עם קערת טחינה ליד. 

עוף בסויה ודבש
עוף בסויה ודבש | צילום: KucherAV, ShutterStock

קובה מטוגנת

גרסה חגיגית במיוחד ומותאמת לחג - קובה נטולת חמץ לכבוד פסח. מה זה אומר בעצם קובה נטולת חמץ? שמכינים את הבצק שלה מקמח מצה ואורז טחון דק. אם בזמן הכנת הבצק אתם מרגישים שהבצק מדי דביק ולא נח לעבודה - אפשר להוסיף קצת קמח מצה, לערבב וללוש שוב. המלית של הקובה דורשת כבר קצת השקעה ועבודה: צריך לקצוץ דג שני בצלים גדולים ולטגן אותם היטב ואת הבשר לבשל עם תבלינים לפני שמוסיפים לבצלים המטוגנים, אבל המחמאות והרושם יהיו שווים הכל. בקיצור, תתכונוו שמעכשיו זאת ה-מנה שמבקשים מכם בפסח. 

רטטוי
רטטוי | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

מוס שוקולד

ובגלל שהקובה דרשה קצת עבודה, הנה קינוח פשוט מ-4 מרכיבים: שוקולד מריר, קקאו, קרם קוקוס וסוכר. בלי ביצים ובלי שמנת. 

קובה כשר לפסח
קובה כשר לפסח | צילום: דניאל לילה, אוצר מאכלי העדות, על השולחן

חג שמח!