mako
פרסומת

4 מתכונים פשוטים לארוחת שבת

אפשר להכין ארוחה חגיגית וטעימה גם בלי להיקרע במטבח כל בוקר שישי, הנה: עוף שזורקים לתנור עם רוטב שכולו 3 מרכיבים, אורז שמבשלים עם מלא ירוקים קצוצים, כרובית בתנור ולקינוח עוגה בחושה אליפות

מערכת אוכל טוב
mako
פורסם:
עוגת תפוזים ושוקולד צ'יפס רכה
עוגת תפוזים ושוקולד צ'יפס רכה | צילום: קרן אגם, mako אוכל
הקישור הועתק

עוף

מנת עוף בתנור טעימה מאוד עם רוטב שכולו 3 מרכיבים: סויה, דבש ושמן. אם אתם רוצים להוסיף לזה משהו - לכו על זה, וגם ניתן להוסיף לתבנית תפוחי אדמה, בצלים וראש שום. מה, אי פעם תפודים ושום הרסו משהו? אף פעם לא.

עוף בסויה ודבש
עוף בסויה ודבש | צילום: KucherAV, ShutterStock

אורז

מנת האורז של השבוע היא המנה שתדרוש מכם הכי הרבה עבודה, וגם זה יחסי: מבשלים אורז, מטגנים בצל, קוצצים תרד, פטרוזיליה ושמיר ומבשלים ביחד. אם אתם לא מקפידים על כשרות אז מומלץ להוסיף יוגורט או פטה, בכל זאת מדובר במתכון של מסעדת גרקו לספנקוריזו יווני.

ספנקוריזו - אורז עם תרד
ספנקוריזו - אורז עם תרד | צילום: יחסי ציבור "גרקו, מטבח יווני"

כרובית 

זה נכון שבפעמים האחרונות שהלכנו על כרובית בארוחת שישי זאת הייתה הכרובית המהוללת של אייל שני, אבל לשם הגיוון: הנה יופי של מנת כרובית שנולדה מאלתור גמור, כמו הרבה מאכלים מעולים: הבלוגרית טליה הדר (או כמו שאתם אולי מכירים אותה - אשת סטייל) בסך הכל חיפשה רעיון נחמד לשלב טחינה במתכון, ונולדה לה כרובית מעולה (ולא נורא אם אין לכם זרעי פשתן, זה עדיין טעים גם בלעדיהם).

כרובית אפויה בטחינה
כרובית אפויה בטחינה - בתבנית | צילום: טליה הדר , אשת סטייל

עוגת שוקולד צ'יפס

עזבו את היתרון של לערבב הכל בקערה אחת ולשטוף רק קערה אחת, חוץ מלהיות פשוטה כמו שאנחנו אוהבים, הבחושה הזאת  טעימה לאללה וקל מאוד להמיר אותה לפרווה: משתמשים בקרם קוקוס או שמנת צמחית (לא ממותקת) במקום שמנת מתוקה.

פרסומת
עוגת תפוזים ושוקולד צ'יפס מלמעלה
מלמעלה | צילום: קרן אגם, mako אוכל

 בתיאבון!