mako
פרסומת

מתכונים לשבת: חזרה גנרלית לראש השנה

ערב ראש השנה הולך ומתקרב בצעדי ענק, אז החלטנו לנצל את סוף השבוע הלפני-אחרון לפני חגי תשרי בשביל להתאמן על כמה מנות משגעות שאנחנו בונים עליהן לארוחת החג. אז מה בתפריט? סלמון לפתיחה, אסאדו פצצתי, אורז צבעוני וחגיגי, סלט מרענן ולקינוח - פאי קרמל לימון

אוכל טוב
mako
פורסם:
אתגר האוכל הבריא סלמון ועדשים
אתגר האוכל הבריא סלמון ועדשים | צילום: אסף רונן, mako אוכל
הקישור הועתק

סלמון

מנה כל כך אלגנטית ויפה, אי אפשר ליפול איתה. ויש גם כמה שינויים אפשריים: רוצים אותה פרווה? תוותרו על היוגורט או שתמירו אותו בטחינה או יוגורט טבעוני. כמו כן, שימו לב שהמתכון הוא למנה אחת, אז אתם יכולים להגדיל כמויות בהתאם לאורחים, וגם לחלק את הדג מראש לחתיכות יותר קטנות כדי שאף אחד לא יתמלא.

אורז

טוב, אין שולחן חג בלי אורז מיוחד (גם לבן אחלה, אין אפליות), ולשבוע הזה הלכנו על מתכון עם האורז האהוב עלינו - אורז בסמטי. מוסיפים לו בצלים סגולים צלויים, אפונה עדינה, עלי נענע ויוצאת מנת אורז הורסת, צבעונית, מהממת ובעיקר טעימה לאללה.

אורז בסמטי עם סומק, בצלים, אפונה ונענע, הום מייד
אורז בסמטי עם סומק, בצלים, אפונה ונענע, הום מייד | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

אסאדו

במנה הזאת את רוב העבודה יעשו הקצב שלכם והתנור, אבל גם לכם יש כאן תפקיד חשוב: אתם בעיקר צריכים לבשל את קוביות הבשר (אם יש לכם סיר לחץ זה יילך יותר קל, אבל גם אם אין לכם זה בסדר), לטגן בצל ואז לשלוח את כל היופי הזה לשעה וחצי-שעתיים בתנור. אם האסאדו שומני לכם מדי - אפשר להחליף את האסאדו בצלי כתף (מס' 5). במקרה כזה מבשלים את הנתח בשלמותו, ורק לאחר מכן פורסים אותו.

קדירת אסאדו בבצלים
קדירת אסאדו בבצלים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט

בתפקיד המנה המרעננת, הירוקה והפריכה של הערב: סלט שומר, רוקט, אנדיב וגרגרי רימון בוויניגרט כיפי שיעטוף את כל השפע. אפשר גם להחליף בחסה אחרת, אבל הסלט יהיה טיפ טיפה פחות חגיגי. לבחירתכם.

סלט שומר
סלט שומר | צילום: shutterstock
פרסומת

עוגת לימון וקרמל

קינוחים טבעוניים הם פרווה בילט אין, והפעם בחרנו בשילוב טעמים לא שגרתי, אבל מה זה מוצלח: קרמל ולימון. הבצק עשיר וטעים ומרגיש כאילו הוא עתיר חמאה, המילוי עשיר וטעים והלוק שלו מיליון דולר. אפשר לקשט בלימונים פרוסים, אבל לא חובה. 

עוגת לימון וקרמל
עוגת לימון וקרמל | צילום: שקמה יעקבי, mako אוכל