5 מתכונים לארוחת שבת
פרגיות צלויות מהסוג שחוזרים להכין שוב ושוב, אורז מוקפץ עם בשר טחון, מעקודה פשוטה ומעולה, סלט מרהיב ולקינוח רוזלך מבצק פריך. אחרי עבודה קשה על תחפושות כל השבוע הזה, מגיע לכם לא לעבוד קשה מדי ועדיין לאכול טוב, לא ככה? אז חוץ מהרוזלך, אין כאן מתכון שלוקח יותר משעה להכין

עוף
תראו מה זה, לא כל יום שישי חייב לכלול כרעיים, שוקיים או עוף שלם, הלהיטים הקלאסיים של כל שולחן שבת שמכבד את עצמו. השבוע אנחנו עושים לכם ולעצמנו הנחה, בגלל שעייפנו מפורים על שלל תחפושותיו ומסיבותיו ועפים על המתכון המעולה הזה של רותם ליברזון, שנותן לפרגית לזרוח בשיא תפארתה.
מעקודה
שוב נמשיך בקו הפשוט של ארוחת הערב שלנו, עם מעקודה-לייט. למה לייט? כי היא מכילה בסך הכל 5 מרכיבים, בניגוד למתכונים יותר מסורתיים למעקודה - ועדיין - מדובר ביופי של פשטידה, מנת תפוחי אדמה שיש בה גם חלבון (בכל זאת, 5 ביצים) שכיף לשים על שולחן שישי, כשאת הגרסה המלאה עם שאר הירקות נשמור בינתיים לפסח המתקרב.

אורז
שישי בלי אורז זה כמו קיץ בלי ים. הרגל מתוק שקשה לוותר עליו, אבל החלטנו הרי שבסופ"ש הזה לא עובדים קשה מדי, אז נלך על מוקפץ עם בשר טחון בניחוחות אסייתיים שקל מאוד להכין ועוד יותר קל לזלול.

סלט
ובזירת המנה המרעננת והטרייה של הערב, עוד מתכון של רותם ליברזון. סלט פאטוש עם מראה מעורר תיאבון וירקות קראנצ'יים טריים.

רוזלך
כששומעים רוזלך חושבים מיד על בצק שמרים, שאיתו הרי מכינים רוזלך במקור, אבל תסמכו על קרן אגם כשהיא אומרת לכם לזרום איתה. בכל אופן, נכון שאלה עוגיות מסוג, אבל צורת ההכנה שלהן ממש מזכירה רוזלך, ומכאן השם שלהן ומה שהכי חשוב שתדעו זה שהן טעימות בטירוף. להכנת גרסת פרווה ממירים את החמאה בבצק במרגרינה בטעם חמאה ואת השמנת החמוצה בשליש כוס מיץ תפוזים. וכמובן שאת ממרח השוקולד ניתן להמיר בריבה או כל ממרח אחר שאוהבים.
