mako
פרסומת

חמישה מתכונים לארוחת שבת מחרפנת

יש שבועות שאנחנו מחכים לארוחת שבת כבר מיום שלישי. גם השבוע זה ככה, בזכות תפריט מנצח שכל מנה בו היא קלאסיקה שתמיד באה טוב: עוף מקורמל בתנור, אורז עם בצל וצימוקים, סלט פריך ולקינוח - עוגת שוקולד תפוז מעולה ועשירה

אוכל טוב
mako
פורסם:
עוגת שוקולד
צילום: shutterstock Africa Studio, shutterstock
הקישור הועתק

מתכונים שאהובים עלינו במיוחד הם כאלה שדורשים ארגון יפה של תבנית - סידור נכון של מרכיבים ורוטב - ודחיפתה לתנור, שם כל הקסם קורה והכל מתקרמל ונצלה לשלמות. במתכון הזה של תום פרנץ שמים את העוף צולים אותו שעתיים, ואז הופכים את נתחי העוף עם העור למעלה ומדובר במעדן פשוט וטעים עם מעט מרכיבים (המתכון המקורי הוא לכרעיים, אבל אפשר כמובן להפריד אותן לשוקיים וירכיים לפי העדפתכם האישית). 

"פנשל הנשן" - צלי עוף בשומר מקורמל
אפשר גם להחליף את הבצל בשומר | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

לצד העוף העסיסי אנחנו לרוב אוכלים ארוז לבן, אבל לכבוד השבת המרנו אותו בעוף לבן עם שדרוג קטן של צימוקים ובצל מטוגן, כי אם כבר בצל מקורמל אז עד הסוף, שלא יחסר. אפשר להשתמש בכל סוג צימוק - בהירים/כהים/קטנים או גדולים. 

אורז עם בצל וצימוקים
אורז עם בצל וצימוקים | צילום: alena gudz, shutterstock

זאת תוספת ששווה להכין לארוחת השבת הקרובה בתור חזרה לקראת ארוחת ליל הסדר - גזרים צבעוניים צלויים בתנור. זה כל כך פשוט, המראה שלהם מוסיף צבע יפה לשולחן, ואפשר פעם אחת להניח לתפוחי האדמה והבטטות ולצלות ירק אחר בתנור, הוא גם ככה פועל בשביל העוף.

פרסומת
גזרים צבעוניים צלויים
גזרים צבעוניים צלויים | צילום: Natasha Breen, ShutterStock

הסלט הפריך והקליל הזה כבר הצליח לרכך לא מעט מתנגדי שומר. יש פה ויניגרט חמצמץ מתוק שמנטרל את טעמו האניסי החזק של השומר, וביחד עם שאר המרכיבים - בזיליקום, גרגירי רימון, עלי רוקט ועלי אנדיב - יוצא סלט מעולה שהוא לא רק יפהפה, הוא מרענן וקליל וטעים בטירוף. רק בזהירות על האצבעות בזמן שאתם פורסים את השומר דק על המנדולינה. 

קינוח שרובו שוקולד - גם בסיס העוגה וגם הציפוי העשיר, כשכל השוקולד המריר הזה מצטרפים טעמי תפוז: מיץ תפוזים וגם קצת קליפה מגוררת. מדובר בעוגה נימוחה בעלת מרקם עשיר מאוד (גם קמח וגם שקדים טחונים) שחוגגת את אחד השילובים הנצחיים והמנצחים: שוקולד ותפוז. מי שמעוניין להכין גרסת הפרווה: ממירים את החלב בחלב סויה או במים, ואת השמנת המתוקה בציפוי בחלב קוקוס או בשמנת צמחית.

פרסומת
עוגת שוקולד תפוז
עוגת שוקולד תפוז | צילום: ענבל לביא, mako אוכל