mako
פרסומת

4 מתכונים מנצחים לארוחת שבת

מחפשים מתכונים לשבת? גיבשנו לכם תפריט שהוא כל מה שאפשר לרצות מארוחה משפחתית, עם גולאש מעולה של תום פרנץ, תפוחי אדמה מושלמים בתנור, וגם כרובית בתנור ועוגת שוקולד פרווה קלילה

mako אוכל
פורסם:
גולאש
גולאש | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
הקישור הועתק

גולאש הונגרי של תום פרנץ

אין אחד שלא אוהב גולאש. יש כאלה שאוהבים אותו יותר חריף או פחות, עם יותר נוזלים (כמרק) או פחות (כתבשיל), עם נתח כתף או עם שריר - אבל איך שלא יהיה, כשמגישים קערה מהבילה של גולאש לשולחן כולם כולם שמחים. הרגע היחיד המשמח אפילו יותר הוא זה שבו רואים את הרוטב מתחיל לחלחל לערימת האורז הלבן.

תפוחי אדמה בתנור
תפוחי האדמה בתנור הכי טעימים שיצא לנו לנסות | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

תפוחי אדמה בתנור

נכון שאת גזרת התוספת הפחמימתית כבר תפס האורז ממתכון הגולאש, אבל עד שסוף סוף גילינו את הדרך הכי טעימה שיש להכין תפוחי אדמה בתנור, אנחנו לא הולכים לוותר על זה רק בגלל שכבר יש פחמימה בארוחה. בקיצור, תכינו את תפוחי האדמה האלה. הם מעולים.

כרובית אפויה
כרובית בתנור. הפעם לא הסתפקנו בשמן זית ומלח | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

כרובית בתנור

כרובית שלמה בתנור היא כבר בת בית בהרבה בתים (ואלף תודות לאייל שני, על שהכניס את האור הזה לחיינו) - אבל כאן מדובר באחת משודרגת, שמצופה לא רק בשמן זית ומלח אלא בעוד משהו, בהחלט מפתיע (לא חייבים ללכת על גרסת הלייט), שלגמרי עושה את העבודה. תנסו, אחרי זה נדבר.

פרסומת
עוגת שוקולד פרווה
עוגת שוקולד פרווה. חייבים לחכות עד סוף האוכל? | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת שוקולד פרווה

עוגת השוקולד הזאת היא ממש ממש פשוטה, אבל הכי כיפית שיש. עם כוס של תה עם נענע או נס קפה של אחרי האוכל - לא צריך יותר מזה. רק אל תוותרו על הציפוי.