mako
פרסומת

4 מתכונים לארוחת שבת שהם בול כל מה שצריך

לעיקרית עפים על סיר של קציצות ואורז שמתבשלים להם יחד, לצדן מגישים בטטות ותפוחי אדמה טעימים בטירוף, מתרעננים עם סלט שורשים מרענן ופריך ולקינוח מסיימים עם עוגת לימון עסיסית בזיגוג סוכר

הדר אליאס
mako
פורסם:
קציצות בשר ואורז בסיר אחד
קציצות בשר ואורז בסיר אחד | צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל
הקישור הועתק

קציצות ואורז

החיסכון של הזמן ושל כלי הבישול הוא כמובן יתרון, אבל הוא לא הסיבה העיקרית שהלכנו על דווקא עליו לארוחת שישי הקרובה. כשבוחרים מתכון של רעות עזר-אסרף לא נופלים, וגם פה תהיו בטוחים שאלה לא סתם קציצות ואורז, אלא כאלו כאלו טעימות במיוחד בתיבול מדויק ומצוין. 

תוספת בטטות ותפודים

תוספת מושלמת בכל ארוחה, פחות משנה מה מוגש לעיקרית. זה יכול להיות צלי, דגים, עוף, קציצות - לא משנה מה - הפרוסות הפריכות והמתובלות האלה יתחסלו.

תפוחי אדמה ובטטות בתנור
תפוחי אדמה ובטטות בתנור | צילום: פאני דוד, mako אוכל

סלט שורשים

נכון אנחנו אוהבים להגיד הכי פשוט הכי טעים? זאת אחת המנות שמדגימות את זה היטב: 3 סוגי ירקות - שומר, גזר וקולרבי, ו-3 מרכיבים עבור הרוטב: שמן זית, מיץ לימון ומלח. את הירקות פורסים בעזרת מנדולינה, מערבבים עם מרכיבי הרוטב וזהו זה. קל כל כך וזריקת רעננות נדרשת לארוחה. 

סלט שורשים חובה
סלט שורשים חובה | צילום: הדר אליאס, mako אוכל

עוגת לימון

קודם כל, בשביל להכין את העוגה בגרסה פרווה ממירים את החמאה בנטורינה ואת החלב ממירים במים. עכשיו, יש גם טיפ של עדיקוש לעוגה אפילו יותר עסיסית - שהוא להכין סירופ לימון ולשפוך על העוגה כשהיא יוצאת מהתנור, לפני שלב הזיגוג. עושים זאת ככה: מרתיחים רבע כוס מיץ לימון טרי עם כף סוכר, ומורידים מהאש. מוזגים על העוגה ומצננים. אחרי זה מוסיפים את הזיגוג, ואם רוצים מוסיפים גם קליפת לימון או ליים מגוררת.

פרסומת
עוגת לימון בזיגוג מסוכר
עוגת לימון בזיגוג מסוכר | צילום: עדי קלינהופר, mako אוכל

בתיאבון!