mako
פרסומת

מתכוננים ליום שישי: 4 מתכונים מושלמים לארוחת שבת

הקציצות הן לא סתם קציצות, האורז הוא (ממש) לא סתם אורז, הטבולה היא לא הטבולה שאתם מכירים וגם בעוגה יש טוויסט או שניים. בקיצור, הכינו את עצמכם לארוחת שבת שאחריה צריך לחלק מתכונים לכולם

אוכל טוב
mako
פורסם:
קציצות ברוטב כמון ולימון
קציצות ברוטב כמון ולימון | צילום: אסתי רותם, mako אוכל
הקישור הועתק

קציצות ברוטב כמון ולימון

בתערובת של הקציצות האלה יש שני אלמנטים שהציבור פחות מורגל בהם: קוואקר במקום פירורי לחם - תחליף שאנחנו מכירים, אוהבים וממליצים עליו בכל הזדמנות - ורוטב סויה, שתורם מליחות טעימה יותר מסתם מלח, וגם משנה מעט את הצבע. בגזרת הרוטב יש לנו עניין עם כמון ועם מיץ לימון (וזהו כמעט), שמקבלים את הקציצות המטוגנות לבישול סופי והשלמת טעמים. 

סלט טבולה קינואה
סלט טבולה קינואה | צילום: עופרי זוטא, mako אוכל

אורז פרסי של חיים כהן

אורז הוא לכאורה תוספת, אבל כשמדובר באורז פרסי אמיתי, עם שכבת תפוחי האדמה הפריכה בתחתית, אנחנו מרגישים שמגיע לו תואר של מנה עיקרית לפחות. המתכון הספציפי הזה, של חיים כהן, יספק לכם לבד מהוראות הכנה למנה עצמה גם שלל הסברים וחידודים, כדי שבטוח תצליחו, אפילו אם זאת הפעם הראשונה שלכם עם אורז פרסי בחיים. ואלוהים כמה שזה יוצא טעים.

אורז פרסי
אורז עם תפוחי אדמה | צילום: אודליה צדוק, mako

סלט קינואה ונבטוטים

הסלט הזה הוא למעשה סלט טבולה, אלא שבמקום הבורגול יש בו קינואה, ולכל עשבי התיבול מתווספים גם נבטוטים שהנבטתם בעצמכם (לא בעניין? אפשר גם לקנות נבטוטים מוכנים, הכל טוב). על התיבול מופקדים שמן זית, מיץ לימון ורכז רימונים, שמבטיחים חמצמצות עוקצנית וטובה אבל גם מתקתקות נעימה שבאה להזכיר שהכל תחת שליטה. ביס קציצה, ביס אורז, ביס סלט קינואה - ואתם מאושרים.

עוגת תפוחים וסילאן
עוגת תפוחים וסילאן | צילום: יוסי סליס, טעים וטוב, ידיעות ספרים
פרסומת

עוגת תפוחים וסילאן

עוגת פרווה טבעונית, שחוץ מתפוחים וסילאן מתהדרת גם בטחינה ושקדים. רוצה לומר - אם אתם מחפשים קינוח שאפשר להעביר יחסית בקלות כבריא, שלא לומר מוסרי, שלא לומר טעים - זה האחד. 

שבת שלום!