6 מתכונים לארוחת שבועות מנצחת
מתחילים עם לחמניות גבינה ופשטידת קישואים קלילה שבקלילות, ממשיכים עם שבלול פילו ענק ממולא גבינות, מתרעננים עם שני סלטים מעולים ברוח החג ומקנחים עם עוגת שמרים יפהפייה עם קרם מסקרפונה עשיר ואוכמניות. זאת ארוחת החג שלנו בשבועות, וכדאי לכם לאמץ אותה

לחמניות גבינה
הלחמניות הקטנות, שנראות קצת כמו סקונס, ימלאו לכם את הבית שריח מטריף של עשבי תיבול ושום. מכינים אותן מגבינות בסיסיות כמו קוטג' וגבינה לבנה ומוסיפים גבינה קשה לבחירתכם. במתכון זה מנצ'גו, אבל תחליפו אותה בלי שום בעיה בכל גבינה אחרת שמתחשק לכם. פחות משעה והן שלכם.

פשטידת קישואים
לא חשבתם שנבנה תפריט לארוחת שבועות בלי פשטידה, נכון? אז בחרנו לא סתם פשטידה, פשטידה טעימה ויפה שמורכבת רק מ-5 מרכיבים, כשגלוטן הוא לא אחד מהם! גם טעימה, גם פשוטה נורא להכנה וגם קלילה ביותר למאכל.

טירופיטה
אנחנו קוראים לו בורקס בגלל הדמיון, אבל זה לא בדיוק בורקס. למעשה, השם של מאפה הגבינות היווני הזה בתעודת זהות הוא טירופיטה, ומדובר בשבלול מבצק פילו שזוף ומתפצח שעוטף בתוכו תערובת של גבינות יוגורט. להכין אותו לוקח פחות משעה, ואין מתאים ממנו לשולחן החג.
סלט ירוק
הסלט הזה הוא קצת תירוץ לאכול בפרוסות בגט זהובות עם גבינת עיזים ונגיעת דבש, אבל בעיקר סוגר הפינה הירוקה של הארוחה עם תערובת עלים (רוצים להוסיף חסה? לכו על זה). טעים, מרענן, עוקצני ומתקתק בו זמנית - כל מה שצריך מסלט, פלוס תוספת קטנה שמשדרגת את כל הסיפור.

סלט פסטה
יצא לו מוניטין של פיקניקים, אבל הוא יפה ומספיק חגיגי כדי לעלות מהדשא לשולחן שלכם. מדובר בסלט חם-קר של ירקות אפויים, ירקות טריים ופסטה שבא לנו עליו כבר עכשיו.

עוגה
אוקיי, אנחנו יודעים, איפה עוגת הגבינה? נכון שמצופה מכם להכין עוגת גבינה, ותאמינו לנו שלא חסרים לנו מתכונים לכל עוגת גבינה שאתם מדמיינים, אבל חשבו השנה ללכת דווקא על עוגה שבכלל מזכירה במראה שלה סופגנייה. היא כל כך חגיגית ואנחנו רק מחפשים הזדמנויות לאכול מסקרפונה, שלא יכולנו לסרב לה.
