mako
פרסומת

5 מתכונים לארוחת שבת שכולם יתקנאו בה

מתחילים עם בורקס בשר גדול שמוציא מכולם "וואו", ממשיכים במנת אורז ופרגיות שהיא הוואו הפרטי שלנו, מוסיפים כרובית מעולה עשויה במחבת וסלט חצי צרוב ומקנחים בתה ועוגת קינמון. עכשיו רק שיגיע שישי

אוכל טוב
mako
פורסם:
בורקס בשר
בורקס בשר | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
הקישור הועתק

בורקס בשר משפחתי

בורקס עם בשר זה חתיכת המצאה גאונית שנכנסה לחיינו איפשהו באייטיז. בורקס בשר משפחתי - כלומר, אחד גדול, שתופס את התבנית כולה ורק אחרי האפייה נחתך למנות אישיות - זה השלב הבא של ההברקה. 

סיר‭ ‬אורז‭ ‬עם‭ ‬פרגיות
סיר‭ ‬אורז‭ ‬עם‭ ‬פרגיות | צילום: חגית ביליה וגיא בהר, "קל, קל, קל", הוצאת מודן

סיר אורז נפלא עם פרגיות

אחת המנות האהובות עלינו של לייזה פאנלים (ויש הרבה כאלה), של אורז בסמטי עם גזר וחומוס והרבה בצל מטוגן, וגם פרגיות חתוכות קטן. אלף טעמים בסיר אחד, ואחד יותר טוב מהשני.

כרובית במחבת
כרובית במחבת | צילום: יעל קצב, mako אוכל

כרובית במחבת

את הכרובית הזו לא צולים בתנור ולא מטגנים, אלא מכינים במחבת בשיטה מיוחדת, שמתחילה במעין אידוי וממשיכה בצריבה יפה. במתכון מגישים את פרחי הכרובית על לאבנה, אתם מוזמנים להמיר אותה בטחינה וליהנות באותה המידה.

סלט חסה ועגבניות צלויות
סלט חסה ועגבניות צלויות | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

סלט חסה ועגבניות צלויות

מתכון של רותם ליברזון לסלט שהוא חצי טרי וחצי צרוב במחבת, ואנחנו מתקשים להחליט איזה חצי אנחנו אוהבים יותר. האמת, השילוב ביניהם - זה השוס האמיתי.

עוגת קינמון בזיגוג סוכר ואגוזים
עוגת קינמון בזיגוג סוכר ואגוזים | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת קינמון

אנחנו יודעים, אתם מפוצצים, אז זה הזמן לשים מים לתה ולפרוס פרוסה דקה דקה מהעוגה הזאת (רק כדי לפרוס אחריה עוד אחת. ואז עוד. אין מה לעשות, אלה החיים).

בתיאבון!