mako
פרסומת

5 מתכונים לארוחת שבת חלבית מושלמת לקיץ

השבוע הלכנו על ארוחה חלבית: קציצות דגים מנצחות שיונית צוקרמן מכינה למשפחה שלה, חלה עשירה לכל הרוטב המדהים שלהן, גראטן תפוחי אדמה לפינוק, סלט עגבניות קיצי לרענון ולקינוח עוגת קצפת נוסטלגית טעימה בטירוף

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
שני סוגי קציצות דגים וחלה
שני סוגי קציצות דגים וחלה | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
הקישור הועתק

חלה

אחד היתרונות הכי גדולים בארוחה חלבית חוץ מקינוח חלבי, הוא ללא ספק הכנת חלת חלב עשירה ואוורירית. היא תלך מצוין עם הרוטב של קציצות הדגים וגם עם המיץ של הסלט ומי שבכלל רוצה להגזים - יכול לעשות לעצמו כריכון עם קציצה. 

חלה
חלה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

קציצות דגים

יונית צוקרמן נותנת במתכון שלה לקציצות דגים אופציה אחת דיאטטית יותר שגם דורשת פחות עבודה, שזאת האופציה הלא מטוגנת, והשנייה כוללת שלב של טיגון, שאומנם גוזל עוד כמה דקות (ועוד שניים וחצי כלים לשטוף) אבל נותן לקציצות מעטפת קריספית מטריפה שאחר כך מתרככת ברוטב ונעשית פשוט מושלמת. בקיצור 10 דקות עבודה ויש לכם עיסה, 5 דקות עבודה ויש לכם רוטב, חצי שעה גג 40 דקות - יש לכם סיר מטריף ובשילוב עם החלה פה למעלה זה בכלל שיחוק היסטרי.

קציצות דגים ברוטב - מטוגנות
קציצות דגים ברוטב - מטוגנות | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

גראטן

יש מנה אחת שלא יוצאת לנו מהראש מאז שבעות: גראטן. כל הקלאסה של המטבח הצרפתי, כל הכיף של אוכל מוקרם וכל הטעם הנהדר של תפוחי אדמה פרוסים דק ומבושלים עם חמאה, שמנת וגבינה. אין יותר טוב מזה.

גראטן
גראטן | צילום: Sea Wave, ShutterStock

סלט

לצד כל המנות המעולות האלה חייבים גם תוספת אחת של משהו טרי, קריר ומרענן. פלחי עגבנייה חבחיתוך גס עם תיבול מדויק וצנוע. בלי התחכמויות מיותרות ובלי קישוטים - פשוט טעים ופרשי.

סלט עגבניות לקיץ
סלט עגבניות לקיץ | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
פרסומת

עוגה של פעם

השבוע אנחנו לוקחים הפסקה קלה מעוגות בחושות ומתפנקים עם עוגה נוסטלגיות מהטעימות שיש: טורט אוורירי ורך עם טעמי וניל עדינים ומעליו שכבת קצפת יפה ובסוף סוף גם קצת שוקולד מריר מגורר. כמה שהיא יפה, ככה היא גם טעימה. 

עוגת טורט עם קצפת כמו פעם
עוגת טורט עם קצפת כמו פעם | צילום: עדי קלינגהופר, אוכל טוב, mako