mako
פרסומת

5 מתכונים לארוחת שבת ביתית מושלמת

השבוע אנחנו מתחילים עם מרק עגבניות ועדשים שקשה להאמין כמה שהוא טעים עד שמנסים, ממשיכים בעוף בצלייה ארוכה ארוכה לפי מתכון של תום פרנץ ובכמה תוספות שיהלמו אותו היטב, ומסיימים בעוגת שיש רכה וטעימה בשיגעון. ככה עושים שבת

mako אוכל
פורסם:
מרק עדשים ועגבניות, דיאטה שמחה
מרק עדשים ועגבניות, דיאטה שמחה | צילום: דניאל לילה
הקישור הועתק

מרק עגבניות ועדשים כתומות

המתכון הזה לקוח מתוך ספר בשם "דיאטה שמחה", וכבר אחרי הכנה אחת הוא התברג ללא היסוס לרשימת המועדפים שלנו. אנחנו לא יודעים כמה הוא דיאטטי, אבל על השמחה שהוא מוסיף לארוחה אין עוררין. פשוט פשוט, מינימום מרכיבים - עדשים, עגבניות, תיבול בקטנה - אבל מה, פשוט מרק מוצלח. הדיאטטיות היא רק בונוס.

"פנשל הנשן" - צלי עוף בשומר מקורמל
צלי עוף בבצל מקורמל. הזמן עושה את העבודה | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

עוף בבצל

מתכון של תום פרנץ, שאפשר להכין עם בצל או עם שומר, בכל מקרה מדובר בשיחוק. הסוד כאן הוא להניח למרכיבים לעשות את שלהם בצלייה ארוכה ארוכה, והם עושים, או הו כמה שהם עושים. התיבול הוא בסיסי - מלח, פלפל וקצת סוכר - אבל הצלייה הארוכה מוציאה גם מהעוף וגם מהבצל טעמים שאי אפשר להגיע אליהם בשום דרך אחרת.

אורז לבן נקי

אתם יודעים להכין אורז לבן, לא? אנחנו בכוונה רוצים אותו נקי נקי, אז נא לא להתפתות להוסיף בצל מטוגן, ירוקים או כל אלמנט אחר.

סלט כרובית

כל גילוי של מנת כרובית שלא הכרנו מייצר אצלנו התרגשות, וכך קרה גם הפעם. במתכון הזה צולים את הכרובית בתנור (התחלנו עם מרק דיאטטי, לא נקלקל עכשיו עם טיגון) מוסיפים לה - בעודה בתנור - בצל סגול ופלפל חריף מתובלים ומגישים על עלי ארוגולה טריים. אהבנו.

סלט כרובית, בצל וארוגולה
סלט הכרובית החדש שלנו | צילום: קדם צלמים, 100 סלטים, הוצאת קוראים
פרסומת
עוגת שיש מקמח כוסמין מלא
עוגת שיש מקמח כוסמין מלא. יו, איך טעים | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת שיש

מסיימים בעוגה מקמח כוסמין, שברגיל מכינים עם חמאה אבל אין שום מניעה להחליף אותה בשמן קנולה. רכה רכה וטעימה בטירוף, עם טעמי וניל ושוקולד משוישים זה בזה. עונג שבת.