4 מתכונים לארוחת שבת מליגה אחרת
מתחילים עם עוף שמרמז לראש השנה המתקרב עם דבש והרבה דלעת, ממשיכים באורז עם בשר טחון ובשעועית ירוקה מוקפצת (פלוס טיפים להצלחה) ומסיימים בעוגה שהיא כל כך שווה שכדאי לשמור אותה לארוחת החג, אבל למה לא גם וגם. ארוחת השבת שלנו השבוע פשוט טעימה מדי

עוף בקרמל, שום ודבש
מתכון מתוך הספר של עומר מילר, שעושה כבוד למנת העוף המיתולוגית של רות סירקיס בפרשנות מעט יותר עכשווית, וגם מתאים מאוד לאלה מכם שהתחילו לחפש מתכונים לראש השנה. חוץ מהשום ודבש יש בתבנית גם כמות יפה של דלעת, ודלעת, כידוע, הולכת מצוין עם ראש השנה (עוד מתכונים עם דלעת לראש השנה מחכים לכם כאן). אז מה יש לנו כאן? כרעיים מחולקות, בצלים וקוביות דלעת יפות, שמשתכשכים יחדיו ברוטב שיש בו הכל: משום, דרך פפריקה, כורכום וכמון ועד רוטב סויה ורוטב צ'ילי מתוק.

תבשיל אורז ובשר טחון
אחרי באמת אינספור ניסיונות, הבנו שהתיבול שהכי מחמיא לתבשיל של אורז ובשר טחון הוא תיבול בסגנון ערבי, שבבסיסו בהרט וקינמון (המקום השני, אגב, הוא תיבול סיני). חוץ מזה יש במנה הזאת כל מיני ירקות, וגם צנוברים (אם כבר אוכל ערבי), והיא כל כך מוצלחת שרק לעיתים נדירות נשאר ממנה מה להחזיר למקרר.

שעועית ירוקה מוקפצת
אם היה לנו שקל על כל פעם שקיבלנו מחמאות על השעועית הזאת, שהיא באמת בסיסית וקלה קלה להכנה, כבר הייתה לנו וילה קטנה (טוב, ייתכן שטיפה נסחפנו אבל העיקרון ברור). לכל מי שמרגיש שרק הוא לא מצליח להוציא משעועית ירוקה את המיטב - יש גם טיפים חשובים להצלחה (למשל, מתי צריך בישול מקדים ומתי לא, ומה התיבול הכי מתאים).

עוגת הסניקרס של מפגש הזוגות
אחרי שהיממה את כל הזוגות של "חתונמי", אנחנו ממליצים גם לכם להכין את עוגת הסניקרס הזאת של נטלי לוין (עוגיונט), שהיא פרווה לגמרי ועדיין חגיגית ומרשימה ומאוד מאוד טעימה. רק עשו טובה, אל תהיו נעם ותנו לה לקפוא כמו שצריך. היא צריכה את זה.
אופציה נוספת היא לשמור את המתכון הזה לראש השנה, ולהסתפק בינתיים במשהו צנוע יותר כמו עוגיות השוקולד האלה, גם הן של עוגיונט.
שבת שלום!