mako
פרסומת

4 מתכונים לארוחת שבת

לעיקרית אוכלים פרגיות צלויות עסיסיות ומעולות, לצדן אורז ביריאני חגיגי עם תבלינים ופיצוחים, וסלט פתיתים קיצי ויפה (אפשר עם גילופי פרמזן ואפשר גם בלי, תחליטו אתם). ולקינוח: עוגה פשוטה מהסוג הכי טעים ומפנק שיש

אוכל טוב
mako
פורסם:
אורז ביריאני
אורז ביריאני | צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל
הקישור הועתק

פרגיות במרינדה

אין כמו פרגית צלויה עסיסית וטעימה, ההבדל בין כזאת לבין אחת יבשושית ואנמית הוא תהומי, וכשעשוייה כמו שצריך - היא יכולה להיות טובה יותר מסטייק. ולגבי המרינדה במתכון? אם אין לכם ליים אל תתרגשו, אפשר כמובן להשתמש גם בלימון. 

פרגיות במרינדה, רותם ליברזון
פרגיות במרינדה, רותם ליברזון | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

סלט פתיתים

התאהבנו בו בחג שבועות האחרון ומאז רק חיכינו להזדמנות להכין אותו שוב: סלט קליל, צבעוני, משביע ועשיר שאפשר להכין אם גבינה או בלי (תלוי אם רוצים גרסה פרווה או חלבית). 

סלט פתיתים
סלט פתיתים | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

אורז ביריאני

"כמה הוא חגיגי האורז הזה" אתם שואלים את עצמכם? ובכן, מאוד, ומכמה סיבות: תיבול שמעניק לו טעם לא שגרתי וצובע אותו בצהוב ממגנט - הל, קינמון, כורכום, ציפורן, דפנה וגראם מסלה, ובתוספות כיפיות שמוסיפות טעמים ומרקמים שמגוונים כל ביס: שקדים וקשיו. אנחנו לרוב נצמדים למתכון ומכינים אותו עם אורז בסמטי, כנראה הפייבוריט שלנו, אבל אם אתם משום מה לא מתחברים אליו, אפשר גם להכין עם אורז אחר לבחירתכם (באורזים מלאים - שימו לב כי הזמנים עלולים להשתנות).

אורז ביריאני
אורז ביריאני, מהצד | צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל
פרסומת

עוגת לוטוס 

איך נןצרת השכבה העליונה היפהפייה הזאת? הטריק הוא לצופף עוגיות לוטוס שלמות על גבי תבנית משומנת ובסוף להפוך את העוגה על צלחת הגשה. גרסת המקור של הממתכון היא חלבית, אהל ההמרה לפרווה פשוטה ביותר: חליפים את החמאה בשלושת רבעי כוס שמן קנולה ואת השמנת המתוקה בשמנת פרווה להקצפה.

עוגת לוטוס שכבות
עוגת לוטוס שכבות | צילום: קרן אגם, mako אוכל