לקראת החג: 4 מתכונים פשוטים וקלים לארוחת שבת
קצת לפני שהמטבח הופך למוקד הבילוי העיקרי שלכם (ארוחת ראש השנה, הנה אנחנו באים!), אספנו הצעות ל-4 מתכונים פשוטים, טעימים וקלים להכנה, שלא ישאירו אתכם עייפים לחג. אורז ירוק וקציצות עסיסיות, סלט משוויה טעים ופיקנטי בתוך קערה אכילה מטורטייה, ולקינוח עוגת שוקולד עם ציפוי ממכר

קציצות עדשים שחורות וקינואה אפויות
תוהים איפה הבשר פה? אין צורך לחוש בחסך, בסוף השבוע הבא תאכלו כל כך הרבה בשר, עוף ודגים, שממש אפשר לקחת הפסקה קלה השבוע. לכן בחרנו קציצות פשוטות להכנה לפי המתכון של אורי שביט. מומלץ להגיש אותן עם טחינה או חזרת (או גם וגם) והן טעימות גם ליום שאחרי.

אורז ירוק
ואם כבר קציצות, רצוי מאוד שיהיה לידן בצלחת גם אורז, מן הסתם. במתכון הזה, חוץ מאורז בצל, יש מלא מלא כוסברה קצוצה, נענע/פטרוזיליה/שמיר, אבל אנחנו מציעים לא לבחור ולשים מכל עשבי התיבול. את כל היופי הזה מעבירים לשקית קוקי, קושרים אותה היטב ומבשלים על להבה בינונית כשעתיים (את הסיר משאירים חצי מכוסה. אם רואים שהרבה מים התאדו פשוט מוסיפים עוד מים רותחים). בזכות רון יוחננוב והטריק הזה תיווכחו שגם אתם לגמרי מסוגלים להכין אורז בוכרי.

משוויה בטורטייה
בשביל להרטיב קצת את הסיפור ולהוסיף אלמנט פיקנטי, חייבים סלט טוב. המשוויה הזאת כל כך טעימה, עם טעמי ירקות חרוכים, שום ושמן זית ובתוך הטורטיות האלה שמכינים באפס מאמץ - זה פשוט מעדן פריך ומרענן. אפשר כמובן גם להגיש בצלחת ללא טורטיות.

עוגת שוקולד
עוגת שוקולד פשוטה תמיד סוגרת את הפינה בכל הקשור למנה אחרונה. יש כאן גם שוקולד מריר, גם שוקולד לבן וגם ריבת חלב בציפוי, וזה כל כך טעים וממכר.