5 מתכונים לארוחת שבת פגז
העיקרית והתוספת שלנו השבוע מגיעות ביחד, לצד שני סלטים מופלאים שהם בדיוק לעונה. ומה עוד? חציל בטחינה עם שדרוג, וקינוח שאתם יודעים איך תתחילו לנשנש אבל אתם לא יודעים איך (ואם בכלל) תפסיקו

חציל בטחינה עם פילה דג
את ארוחת השבת השבוע אנחנו פותחים עם חציל - ירק אהוב אהוב שנמצא עכשיו בשיאו, ופשוט חבל לא לנצל את זה. אז נקבל את סוף השבוע עם גרסה משודרגת לחציל בטחינה המוכר, שמשלבת גם דג ברמונדי, שהוא הפייבוריט החדש שלנו בסופר. מנה ראשונה שאף מסעדה יוקרתית לא הייתה מתביישת בה.

אושפלאו: תבשיל אורז עם גזר ופרגיות
האושפלאו הזה, של רות אוליבר, יסדר אתכם טוב טוב מכל הכיוונים - קוביות של פרגיות (חלבון!), הרבה הרבה גזר (ירק!), אורז עגול, שמשום מה לא מספיק מרבים להשתמש בו (פחמימה!), ותיבול עשיר וטוב של פלפל אנגלי, קינמון, זרעי כוסברה וכמון כתושים ופלפל גרוס טרי. מנה מפוארת ונהדרת ממש, שיש הטוענים שהיא לא האושפלאו המסורתי אבל גם הם מודים שהיא טעימה למות.

סלט תירס טרי מתוק ועגבניות שרי
שתי המנות הבאות חוגגות את עגבניות השרי, שגם הן בשיאן עכשיו, והאמינו לנו שהן ראויות לכל חגיגה. כאן הן מתיידדות (בקלילות מעוררת השתאות) עם גרגירי תירס טרי (וואו, התירסים מעולים עכשיו), במתכון שכולו מסיבת קיץ אחת גדולה.

סלט עגבניות שרי וזיתים
ועוד קצת עגבניות שרי, הפעם עם זיתים איכותיים, צנוברים ובצל ירוק קצוץ. סלט עם מינימום מרכיבים, שהוא פשוט טעים פצצות.

רוגלך אגוזים מבצק פריך
קינוח קליל של קרן אגם, שאולי עושה רושם תמים אבל אחרי אחד כזה כנראה תבינו שאת העוגיות האלה אפשר להתחיל לנשנש, אבל ממש אי אפשר להפסיק.
שבת שלום!