השבוע לא עובדים קשה: 4 מתכונים לארוחת שבת פשוטה
אחרי כמה סופי שבוע חורפיים שחייבו אותנו להשרות קטניות ולחמן חמינים, מגיעה שבת שמשית - וזה בדיוק הזמן לארוחה קלילה יותר: עוף עם תפודים ובטטה בתנור, מרק מינסטרונה עם מקום לאלתורים, סלט ברוקולי קראנצ'י ומלבי פרווה שלא נופל מהגרסה החלבית. כי העיקר שיישארו כוחות לצאת ולהתחרדן

עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה
תבנית עוף שזופה מהתנור היא ערובה לארוחה מוצלחת. תוסיפו לעוף פרוסות תפוחי אדמה, בטטות ומרינדה טובה, וזאת כבר הצלחה מסחררת. מי שרוצה מוזמן להוסיף ירקות אחרים שאוהבים אצלו בבית, אבל אין צורך (כי זה מושלם פשוט ככה). מכינים מרינדה, משרים בה כרעיים, מוסיפים את הירקות ונותנים לתבנית שלושה סיבובי צלייה, כשבין לבין דואגים להרטיב את העוף ולשמור על העסיסיות שלו. קטן עליכם.

מרק ירקות בסגנון מינסטרונה
למרק המינסטרונה הזה קראה עידית נרקיס כ"ץ "לא תקני" כי אין בו פסטה, עגבניות או סלרי. היא אוהבת בלי, אבל זה לא אומר שאי אפשר להוסיף. למעשה, כמעט כל ירק שאתם אוהבים ובא לכם עליו יכול להצטרף לסיר, וכל מרכיב יכול גם להיות מושמט ממנו. העיקר שבפחות משעתיים יש לכם סיר מרק מחמם, מזין וטעים ממש.

סלט ברוקולי וחמוציות
יודעים מה מגניב? הסלט הזה לא מצריך שושנת אידוי ולא שום צורת בישול אחרת. את הברוקולי הזה אוכלים ככה, כמו שהוא! זה אומר שהוא סופר פריך והוא משתלב נהדר עם כל שאר המרכיבים: בצל סגול קצוץ דק, חמוציות, גרעיני חמנייה קלויים ורוטב טעים רצח שמאחד את הכל.
מלבי פרווה
במלבי הזה אין שמנת או חלב, אבל גם לא צריך אותם. כאן משתמשים בחלב שקדים, ובשביל להקפיץ את המנה אפילו יותר גבוה, מוסיפים לה גם קצת קדאיף (אופים אותו בתנור, זה ממש פשוט) וסירופ מייפל. מדובר באחד מקינוחי הפרווה השווים, וסיום מתוק ולא כבד מדי לארוחת שבת.
