mako
פרסומת

4 מתכונים לארוחת שבת מושלמת

בורקס הבשר של אבי לוי, עם המרכיב האחד שאנחנו בטוחים שמעולם לא הכנסתם לבורקס בשר, סיר עוף ובורגול של בני סיידא, וגם מנה יפה של ירק ועוגת שיש שהיא מקסימה אמיתית. זאת הארוחה שלנו לסוף השבוע הקרוב

מערכת אוכל טוב
mako
פורסם:
בורקס בשר של אבי לוי
בורקס בשר עם חציל וצנוברים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
הקישור הועתק

בורקס בשר של אבי לוי

מתכון של השף והמאסטר שף אבי לוי, שמבוסס על מנה קבועה שאמא שלו נוהגת להכין. אבל אבי לוי, כמו אבי לוי, הוסיף לה שדרוג משלו - לשדרוג הזה קוראים חצילים והוא הופך את המנה המוכרת להברקה טעימה בקטע חריג.

פרגית עם פתיתים וירקות שורש
פרגית עם פתיתים וירקות שורש | צילום: דניה ויינר, אוכל של אמא, הוצאת כתר

תבשיל עוף ובורגול

מתכון של בני סיידא לארוחה בסיר אחד שכוללת כרעי עוף, בורגול, פלפלים, מנגולד ולימון כבוש. עכשיו רק נשאר להתפלל שיישאר ממנה מספיק בשביל לקחת לעבודה ביום ראשון.

סלט שעועית חמה הכי קל בעולם
סלט שעועית חמה הכי קל בעולם | צילום: AnjelikaGr, ShutterStock

תבשיל שעועית ירוקה הכי קל והכי טעים

מתכון של רותי רוסו שלשם שינוי לא מקדש את הפריכות של השעועית אלא דווקא מביא אותה למצב רכרוכי מתקדם, ובזה קסמו. יחד עם שום וקליפת לימון - מדובר במנה פשוט מבריקה.

עוגת שיש וניל-מייפל
עוגת שיש וניל-מייפל | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת שיש וניל מייפל

אם עוגת מייפל היא הרבה פעמים הבחושה שלנו לאמצע השבוע, אז העוגה הזאת - שהמייפל הוא אומנם חלק ממנה, אבל היא בכלל עוגת שיש - היא הגרסה החגיגית שלה לסוף השבוע. מיתרונותיה: מדובר בעוגה שנולדה פרווה (עם שמן קנולה ומיץ תפוזים), כך שהיא לא דואגת שום התאמות מיוחדות.