mako
פרסומת

הרכבנו עבורכם ארוחת שבת מנצחת

את ארוחת השבת שלנו השבוע אנחנו מתחילים במרק עדשים, כי סוף סוף אפשר, ממשיכים במתכון מיתולוגי לפלפלים ממולאים וממשיכים במנות צד שחוגגות את התוצרת הנהדרת של הסתיו עם כרובית, עלי מנגולד וחצילים (לא מטוגנים!). ומה לקינוח? עוגת תפוזים רכה וטעימה, ממש כמו פעם

mako אוכל
פורסם:
פלפלים ממולאים
סומכים על ג'קי בממולאים | צילום: בני גם זו לטובה, סיפורים מהמטבח
הקישור הועתק

מרק עדשים כתומות של חיים כהן

את ארוחת השבת הקרובה אנחנו חייבים להתחיל עם מרק, גם כי הסתיו כבר זועק אלינו מכל כיוונים וגם כי מבטיחים לנו שישי גשום, ומבחינתנו להעביר שישי גשום בלי קערה של מרק זה פשוט לא אופציה. אז המרק שבחרנו להתחיל איתו את השבת הוא מרק העדשים הכתומות שחיים כהן הכריז שהוא הכי אוהב, ואנחנו לגמרי מבינים למה: מינימום מרכיבים, תיבול פשוט של מלח, פלפל ומעט כמון ואיך לא – חתיכות לחם ששוחות בפנים.

מרק עדשים כתומות
מרק עדשים כתומות. יד שנייה מחיים כהן | צילום: ענבל כבירי, mako אוכל

פלפלים ממולאים של ג'קי

אם הייתם יודעים איזה קהל אדוק ונאמן יש לג'קי אזולאי אצלנו, הייתם כנראה מתים מקנאה. לצד המתכון שלה לדגים מרוקאיים – שעד היום מחמיאים לנו עליו ללא הרף – ישנו המתכון שלה לפלפלים ממולאים, שבזמנו הכינה לתוכנית הבוקר של קשת ומאז הוא חורך את הרשת. מי שכבר הכין טוען שמדובר בממולאים הכי טעימים שיש; מי שעדיין לא – מוזמן לעשות את זה בשישי הקרוב.

כרובית אפויה
כרובית בתנור. יש טוויסט | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

כרובית בתנור

הכרובית הזו היא לא הכרובית של אייל שני, אבל אל לכם לנטור לה על כך. היא כרובית קצת אחרת וטעימה לא פחות, שמתאימה למי שאוהב את האוכל שלו פחות בסיסי. גם כאן אין הרבה מרכיבים, אבל יש מיונז (כן! תנסו!) וצ'ילי גרוס, שנותנים פה עבודה מדהימה.

פרסומת
סלט חצילים של balaboosta
סלט חצילים של balaboosta. רוצים! | צילום: באדיבות הבלוג balaboosta

סלט חצילים ברוטב עגבניות

סלט החצילים הזה נכנס לנו עמוק עמוק ללב גם בגלל התמונה הזו, שבה הוא מונח קוממיות על פרוסות חלה ומוציא לנו את מיצי הקיבה ממקומם מרוב חשק, וגם כי הוא לא דורש טיגון מוקדם של החצילים, שזה תמיד טוב. מתכון מתוך הבלוג השווה בלבוסטה.

רוצים להכין גם את החלה לבד? הנה מתכון לחלה.

סלט עלי סלק וחומוס
סלט עלי סלק וחומוס. הכי סתיו | צילום: שושי סירקיס, פשוט טעים

סלט מנגולד וחומוס

הספר "פשוט טעים לשבת" של אביגיל מייזליק אומנם יצא כבר לפני יותר משנה, אבל אנחנו עדיין מכינים את סלט עלי הסלק וגרגירי החומוס שמופיע בו, עם הכוסברה, הבצל הירוק והכי חשוב – הטחינה. חבל, פשוט חבל לבזבז את שעתם היפה של עלי המנגולד בלי להכין את הסלט הזה.

פרסומת
עוגת תפוזים של פעם פרווה
עוגת תפוזים של פעם. שמישהו יעמיד קומקום | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגת תפוזים של פעם

אחד מהמתכונים הכי נצפים ואהובים ב"אוכל טוב" שנה אחר שנה, ולא במקרה. עוגת התפוזים הזו, של נטלי לוין, היא כל מה שאהבנו בעוגות של פעם, כל מה שאנחנו מתגעגעים אליו בחורפים של ילדותנו וכל מה שאנחנו רוצים ליד התה כשבחוץ מתחיל להיעשות סגרירי.

>> אם אתם בקטע של עוגת תפוחים, כאן תמצאו המון מתכונים לעוגות תפוחים מעולות.